Dette sa Klopp til spillerne i pausen

Sommerens krevende forberedelser gir resultater.

26. aug 2019 kl 00.33 Marius Rabben

Storkampen mot Arsenal lørdag var intens med høyt tempo, og i første halvdel av 2. omgang viste Liverpool seg fra sin beste side og utklasset gjestene fra London.

Rett etter kampen sa Jürgen Klopp at noen taktiske grep i pausen – etter at Arsenals formasjon var annerledes enn forventet – hjalp laget, men han gjorde også sitt for å si spillerne et psykisk overtak.

For tyskerens beryktede treningsopplegg under pre-season i sommer gjør at det enorme og fysisk krevende tempoet skal brukes til Liverpools fordel nå.

– I pausen sa jeg til guttene: «Hvordan tror du de føler seg?» For det har vært en intens 1. omgang, og de har også måttet ta alle de løpene. Vi har gjort det, men det har de også.

– Må knekke dem fysisk

Ifølge Liverpool Echo forklarer Klopp at han synes tempoet i oppgjøret var «utrolig, helt utrolig».

– Det var ingen tid til å trekke pusten, legger han til.

– Adrián fikk ballen, og så kjør! Robbo får ballen, går fremover – åh, virkelig, igjen? Vi gjorde det hele tiden. Jeg liker det!

– Når motstanderen er av Arsenals kvalitet, må du bryte dem ned på en eller annen måte. Knekke dem fysisk, forklarer Klopp.

Så det ble en av hovedoppgavene: Knekke Arsenal-spillerne ved å opprettholde det utrolige tempoet lenger enn de klarer.

Klopp fortsatte til spillerne sine: – Så nå spiller vi hit, slår ballen dit, gjør det dere kan (for å knekke dem). Jeg tror vi vil klare oss. Forsøk å gjøre de rette tingene i riktige øyeblikk.

Ikke bekymret for utbrenthet

I likhet med etter Southampton-kampen forrige helg har de røde spillerne fått et par fridager også denne helga, med tanke på at det er en hel uke til neste kamp, mot Burnley.

– Og deretter det samme for siste gang på lang, lang tid. Så kjører vi på igjen, sier Klopp om planen fremover.

I møtet med pressen etter kampen ble Liverpool-manageren spurt om metoden utgjør en fare for at spillerne, laget, blir utbrent på sikt.

– Nei, nei, nei. Vi er godt forberedt, slår Klopp fast.

– Vi bruker hvert sekund av pre-season på å bli klare. Det er derfor vi var så slitne under pre-season.

– Klar for det som venter

Under oppkjøringen har Klopp for å vane å kjøre spillerne gjennom et beinhardt program, som spesielt de to siste sesongene bare skal ha økt i omfang: flere dobbeltøkter, harde økter kort tid før treningskamper, seige 1000-metersintervaller, flere treningsleirer.

– Menneskekroppen trenger ikke åtte uker på å komme seg, sånn er det ikke. Ingen vet nøyaktig hvor lang tid du trenger, men ikke så lenge. Du trener fortsatt kun to timer om dagen.

– Under pre-season er fire eller fem timer om dagen en mulighet, men man trener ikke slik at man hele tiden er utslitt. Det gjør deg sterkere, mer utholdende og klar for alt som venter der ute, så det er ikke et problem.

Nå gjenstår Burnley-oppgjøret på bortebane neste lørdag som den siste før sesongens første landslagspause. Så kommer kampene på løpende bånd med Champions League og ligacupen i tillegg til Premier League neste måned.

– Vi har alltid nok tid til å restituere, men det handler mer om det mentale. Det å si «okey, igjen» for egentlig alt i livet, det er ganske vanskelig. Men vinner du, kjenner du ikke til det på den måten som når du taper.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]