Dobling av bytter – ingen ekstraomganger

Slik er oppsettet i Community Shield-kampen på Wembley.

4. aug 2019 kl 13.58 Marius Rabben

Allerede i dag kan skal Liverpool spille om sesongens første trofé når Manchester City er motstander i Community Shield.

Det er egentlig ligamesteren som skal møte FA-cupvinneren i dette oppgjøret, men ettersom City vant alle de tre hjemlige turneringene forrige sesong får 2.-plassen i Premier League prøve seg i år.

Liverpool spiller den tradisjonsrike kampen for 22. gang gjennom historien, og har vunnet troféet 15 ganger (10 alene og 5 delt etter uavgjort).

Forrige seier kom for 13 år siden da John Arne Riise og Peter Crouch scoret målene i 2–1-seieren over Chelsea. Ifølge klubbstatistiker Ged Rea har alle Liverpools seks siste seire i Community Shield kommet med ett måls margin.

Kan bytte seks ganger

Når de røde skal bryne seg på Pep Guardiolas mannskap i ettermiddag, er det noen detaljer som er annerledes enn i «vanlige» finaler:

* Det blir ikke ekstraomganger: Ved uavgjort etter 90 minutter går kampen rett til straffekonkurranse.

* Dobbelt så mange bytter: Hvert lag har som normalt sju spillere på benken, men kan i dag bytte seks ganger.

Muligheten til flere bytter i den siste kampen før Premier League-starten er noe Jürgen Klopp har snakket oppløftende om.

– Det positive er at vi kan gjøre seks bytter. Det er veldig bra! Vi setter opp en tropp for kampen, ikke hele sesongen, påpeker Liverpool-manageren.

– Vi skal finne frem til startoppstilling hvor man kan gjøre seks bytter i en kamp tidlig i sesongen mot en veldig vanskelig motstander som krever mye bevegelse. Vi kommer sannsynligvis til å benytte oss av alle seks.

Forrige gang Liverpool var på Wembley, i september i fjor, vant de 2–1 over Tottenham etter scoringer av Gini Wijnaldum og Roberto Firmino.

Manchester City har på sin side vunnet alle sine seks siste kamper på nasjonalarenaen.

Innbyrdes har rødtrøyene vunnet sju og spilt tre uavgjort på de tolv siste kampene mot City. For øvrig har ikke de lyseblå, som vant 2–1 i januar, slått Anfield-klubben i to strake kamper (i alle turneringer) siden 1937.

Avspark i dagens kamp på Wembley er kl. 16 på Viasat 4 og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]