FEM PÅ FIRE:  Mohamed Salah har scoret fem mål på fire kamper mot Southampton.

En motstander Klopp lenge slet med - men nå har laget fire seire på rad

Fjorårets kamp ble dramatisk.

Southampton var et lag som ofte skapte problemer for Liverpool i de første årene under Jürgen Klopp.

I Klopps tredje kamp ved roret, og i den første ligakampen hjemme på Anfield, var Saints motstander. I en kamp der de helrøde slet, scoret Christian Benteke med 13 minutter igjen, og det så ut til å gå mot tre poeng. Så dukket en viss Sadio Mané opp fire minutter før ordinær tid, utlignet og ødelagte festen, og ble utvist fire minutter senere. Kampen endte 1-1.

Dette blir 12. gang Liverpool møter Southampton under Klopp. Frem til i slutten av 2016/17-sesongen var det et av lagene han hadde størst problemer med. Etter sju møter hadde han vunnet én kamp (i ligacupen), spilt uavgjort tre ganger, og tapt tre ganger mot lørdagens motstander.

Fire på rad

Nå har den trenden snudd, og Liverpool har vunnet sine fire siste kamper mot Southampton. Fra 2017/18 har de helrøde vunnet 3-0, 2-0, 3-0 og 3-1 i de fire møtene som har vært.

En som stortrives mot Saints, er Mohamed Salah. Han har spilt i alle fire kampene, og står med fem scoringer. Han har scoret i samtlige kamper.

Men selv om det ble seier, var det på ingen måte udramatisk forrige sesong. Southampton tok ledelsen etter ni minutter, og burde ha scoret flere på det som var en svært dårlig dag for de røde. Naby Keita utlignet ti minutter før pause - men kampen sto og vippet, i en periode av sesongen der Liverpool ikke hadde råd til å tape.

Southampton presset på for scoring, og sendte mange opp på en dødball. Liverpool fikk blokkert, og sendt avgårde Salah som løp over halve banen og scoret fra 16 meter. Fire minutter før slutt kontret Jordan Henderson inn 3-1 og gulldrømmen fikk leve.

Southampton - Liverpool spilles kl. 16.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
15.09.2019 kl 20:05

– Liverpool har en bedre angrepsrekke enn Manchester City

Gary Neville er imponert over Liverpools giftige trio. Robertson mener Bobby er verdensklasse.

+
15.09.2019 kl 17:02

Napoli vant i generalprøven

Slo Sampdoria på hjemmebane.

+
15.09.2019 kl 14:20

– Det er for tidlig å bli stresset over tabellen

Vi har tatt en prat med Tommy Kvarsvik i Manchester Citys norske supporterklubb etter at de lyseblå gikk på en overraskende smell.

+
15.09.2019 kl 13:41

– Vi er fortsatt like gode venner

Sadio Mané har uttalt seg om det som skjedde på Turf Moor.

+