FEM PÅ FIRE:  Mohamed Salah har scoret fem mål på fire kamper mot Southampton.

En motstander Klopp lenge slet med - men nå har laget fire seire på rad

Fjorårets kamp ble dramatisk.

Southampton var et lag som ofte skapte problemer for Liverpool i de første årene under Jürgen Klopp.

I Klopps tredje kamp ved roret, og i den første ligakampen hjemme på Anfield, var Saints motstander. I en kamp der de helrøde slet, scoret Christian Benteke med 13 minutter igjen, og det så ut til å gå mot tre poeng. Så dukket en viss Sadio Mané opp fire minutter før ordinær tid, utlignet og ødelagte festen, og ble utvist fire minutter senere. Kampen endte 1-1.

Dette blir 12. gang Liverpool møter Southampton under Klopp. Frem til i slutten av 2016/17-sesongen var det et av lagene han hadde størst problemer med. Etter sju møter hadde han vunnet én kamp (i ligacupen), spilt uavgjort tre ganger, og tapt tre ganger mot lørdagens motstander.

Fire på rad

Nå har den trenden snudd, og Liverpool har vunnet sine fire siste kamper mot Southampton. Fra 2017/18 har de helrøde vunnet 3-0, 2-0, 3-0 og 3-1 i de fire møtene som har vært.

En som stortrives mot Saints, er Mohamed Salah. Han har spilt i alle fire kampene, og står med fem scoringer. Han har scoret i samtlige kamper.

Men selv om det ble seier, var det på ingen måte udramatisk forrige sesong. Southampton tok ledelsen etter ni minutter, og burde ha scoret flere på det som var en svært dårlig dag for de røde. Naby Keita utlignet ti minutter før pause - men kampen sto og vippet, i en periode av sesongen der Liverpool ikke hadde råd til å tape.

Southampton presset på for scoring, og sendte mange opp på en dødball. Liverpool fikk blokkert, og sendt avgårde Salah som løp over halve banen og scoret fra 16 meter. Fire minutter før slutt kontret Jordan Henderson inn 3-1 og gulldrømmen fikk leve.

Southampton - Liverpool spilles kl. 16.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
16.10.2019 kl 21:20

Champions League-finalen kan bli flyttet grunnet Tyrkias militæraksjon i Syria

Champions League-finalen 2020 skal spilles i Istanbul, men UEFA har blitt spurt om flytte finalen.

+
16.10.2019 kl 17:48

Solskjær bekrefter: Pogba og de Gea mister søndagens kamp

Solskjær bekrefter at Manchester United må klare seg uten to av sine største stjerner når Liverpool kommer på besøk.

+
16.10.2019 kl 16:59

Forsinkelse i offentliggjøringen av TV-kampene skaper misnøye blant supportere

TV-kampene i Premier League for desember og januar skulle blitt offentliggjort fredag 11. oktober, men har fremdeles ikke kommet ut.

+
16.10.2019 kl 15:08

Hoever tatt ut i landslagstroppen til U17 VM

Liverpool får enda tynnere dekning på høyrebacken.

+