– For oss var det Van Dijk eller ingen

Peter Krawietz forklarer hvorfor Liverpool valgte å vente på Virgil van Dijk.

12. aug 2019 kl 23.42 Arild Skjæveland

Liverpool hadde defensive utfordringer i 2016/17-sesongen, og slapp inn 42 ligamål. Sommeren 2017 så det ut til at de skulle sikre seg Virgil van Dijk - men forholdet med Southampton skar seg, og spilleren kom ikke før vinteren etter.

Mange irriterte seg over at Liverpool da ikke gikk for et alternativ til nederlenderen. Assistent Peter Krawietz forklarer hvorfor.

– Dette er ikke et Playstation-spill. Du kan ikke designe dine egne spillere eller kjøpe dem for lekepenger. Det handler om budsjett og de tilgjengelige alternativene. Hvem som er tilgjengelig, og for hvor mye, sier Krawietz i et intervju med Raphael Honigstein for den oppdaterte versjonen av boken Bring the Noise.

– Du må også sammenligne dem med spillerne du allerede har. Dersom du ikke kan få noen for 40 millioner pund som virkelig forsterker deg eller kan se at det løfter deg til neste nivå, så vil Jürgen aldri gjøre det. Han vil ikke bruke penger bare for å kjøpe.

– Vi bestemte oss for at det måtte bli Van Dijk eller ingen. Det var ingen målvakter heller på markedet som ville gjøre oss merkbart bedre slik jeg kan huske det. Vi ville tatt den samme avgjørelsen igjen i dag.

Unik spiller

Krawietz mener at Virgil er unik.

– De naturlige kvalitetene hans er på et utrolig nivå når det er snakk om en midtstopper. Væremåten, de tekniske ferdighetene med ball, intelligensen, hurtigheten - det er en kombinasjon som er veldig sjelden.

– Karakteren hans - han er en vinner, en som styrer. Han gjør dem rundt seg bedre. Organiserer, bevarer roen og sikkerheten. Andre kan vokse ved siden av ham. Det var det vi håpte på, og det ble som vi håpet.

Utdraget fra boken er gjengitt av The Athletic. Den oppdaterte versjonen av boken kommer ut 15. august. I september kommer boken på norsk.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]