UNIK:  Peter Krawietz mener Virgil van Dijk er en unik spiller.

– For oss var det Van Dijk eller ingen

Peter Krawietz forklarer hvorfor Liverpool valgte å vente på Virgil van Dijk.

Liverpool hadde defensive utfordringer i 2016/17-sesongen, og slapp inn 42 ligamål. Sommeren 2017 så det ut til at de skulle sikre seg Virgil van Dijk - men forholdet med Southampton skar seg, og spilleren kom ikke før vinteren etter.

Mange irriterte seg over at Liverpool da ikke gikk for et alternativ til nederlenderen. Assistent Peter Krawietz forklarer hvorfor.

– Dette er ikke et Playstation-spill. Du kan ikke designe dine egne spillere eller kjøpe dem for lekepenger. Det handler om budsjett og de tilgjengelige alternativene. Hvem som er tilgjengelig, og for hvor mye, sier Krawietz i et intervju med Raphael Honigstein for den oppdaterte versjonen av boken Bring the Noise.

– Du må også sammenligne dem med spillerne du allerede har. Dersom du ikke kan få noen for 40 millioner pund som virkelig forsterker deg eller kan se at det løfter deg til neste nivå, så vil Jürgen aldri gjøre det. Han vil ikke bruke penger bare for å kjøpe.

– Vi bestemte oss for at det måtte bli Van Dijk eller ingen. Det var ingen målvakter heller på markedet som ville gjøre oss merkbart bedre slik jeg kan huske det. Vi ville tatt den samme avgjørelsen igjen i dag.

Unik spiller

Krawietz mener at Virgil er unik.

– De naturlige kvalitetene hans er på et utrolig nivå når det er snakk om en midtstopper. Væremåten, de tekniske ferdighetene med ball, intelligensen, hurtigheten - det er en kombinasjon som er veldig sjelden.

– Karakteren hans - han er en vinner, en som styrer. Han gjør dem rundt seg bedre. Organiserer, bevarer roen og sikkerheten. Andre kan vokse ved siden av ham. Det var det vi håpte på, og det ble som vi håpet.

Utdraget fra boken er gjengitt av The Athletic. Den oppdaterte versjonen av boken kommer ut 15. august. I september kommer boken på norsk.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
13.10.2019 kl 21:03

Akademidirektøren snakker for første gang om Duncan-saken

– Ikke alle spillere ønsker å vente og utvikle seg under oss, og det må vi respektere.

+
13.10.2019 kl 17:54

Wijnaldum-dobbel sikret nederlandsk seier

Gini i storform for landslaget.

+
13.10.2019 kl 14:53

– Lagene jeg spilte i manglet alltid en John Barnes-type, det har Liverpool nå

Jamie Carraghers favorittspiller i Liverpool er Sadio Mané.

+
13.10.2019 kl 11:46

– Klopp hatet fokuset på det kommersielle i Man Utd

Derfor sa Klopp nei til Manchester United før han takket ja til Liverpool.

+