STARTET:  Alex Oxlade-Chamberlain startet sin første kamp på 477 dager mot Chelsea.

Helt tilfreds med Oxlade-Chamberlains omgang

Midtbanespilleren fikk sin første start på 477 (!) dager.

Alex Oxlade-Chamberlain var overraskelsen i startoppstillingen i onsdagens Supercup-kamp mot Chelsea.

Midtbanespilleren hadde ikke startet en kamp for laget siden han pådro seg den alvorlige kneskaden mot AS Roma i semifinalen i Champions League 24. april 2018. Starten i Istanbul kom 477 (!) dager senere.

Han spilte ingen stor omgang, og ble erstattet av Roberto Firmino til pause, men får likevel skryt av manageren.

– Vi kjenner alle Ox, og vet at han med potensialet han har kan ha en mye større innvirkning i kampen, men det er vanlig etter en så lang periode, sier manager Jürgen Klopp til Liverpoolfc.com

– Det kan komme overraskende oppturer i en slik situasjon, men det kan også komme nedturer - det er 100 prosent sikkert, for du må bli vant med intensiteten og slikt.

Uvant posisjon

Oxlade-Chamberlain har stort sett spilt på midtbanen for Liverpool. På onsdag startet han i angrepet sammen med Sadio Mané og Mohamed Salah.

– Han har ikke spilt i den posisjonen på en stund. Ja, i pre-season gjorde han det fra tid til annen. Det er grunnen til at jeg sa at det var mitt ansvar og ikke hans, fordi jeg tok avgjørelsen om å bruke ham der, sier Klopp.

– Han var bra. Han spilte en pasning og skapte en sensasjonell sjanse for Mo Salah. Jeg er helt tilfreds med det. Ox var kanskje ikke glad for at vi tok ham av etter 45 minutter. Han har ikke sagt noe, men jeg kan se det for meg. Det betyr ikke noe. Det er bare at det var 45 minutter i den intensiteten, og førsteomgangen var veldig livlig.

– Jeg synes absolutt det var verdt det, så nå må vi bare holde det gående. Han må fortsette, vi må fortsette, og alt vil bli bra, sier han.

Da kampen mot Chelsea startet var Oxlade-Chamberlain 25 år gammel. Siden det ble ekstraomganger og kampen først var ferdig over midnatt, hadde han rukket å bli 26 da oppgjøret var over og Liverpool kunne feire.

På lørdag vil han trolig være i troppen igjen, når Liverpool møter Southampton på St. Mary’s. Den kampen spilles lørdag kl. 16.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
15.09.2019 kl 20:05

– Liverpool har en bedre angrepsrekke enn Manchester City

Gary Neville er imponert over Liverpools giftige trio. Robertson mener Bobby er verdensklasse.

+
15.09.2019 kl 17:02

Napoli vant i generalprøven

Slo Sampdoria på hjemmebane.

+
15.09.2019 kl 14:20

– Det er for tidlig å bli stresset over tabellen

Vi har tatt en prat med Tommy Kvarsvik i Manchester Citys norske supporterklubb etter at de lyseblå gikk på en overraskende smell.

+
15.09.2019 kl 13:41

– Vi er fortsatt like gode venner

Sadio Mané har uttalt seg om det som skjedde på Turf Moor.

+