– Jeg føler at jeg har vokst mentalt, personlig og på banen

Divock Origi mener han forstår de taktiske siden av spillet bedre.

12. aug 2019 kl 09.18 Arve Vassbotten

Da fjorårets sesong startet var det ikke engang plass til Divock Origi på Liverpools benk i 4-0-seieren over West Ham.

Denne sesongen spilte Origi fra start i sesongåpningen, i Sadio Manés fravær. Belgieren gjorde forarbeidet til åpningsmålet, og scoret selv det fjerde målet i 4-1-seieren mot Norwich.

Da han ble byttet ut mot Mané 16 minutter før slutt, fikk Origi massiv applaus fra Anfield-publikummet.

– Det er alltid fint å ha fansens respekt. Jeg er ydmyk over at de har en slik plass i hjertet sitt til meg, sier Origi til The Athletic.

Forstår det taktiske bedre

– Jeg tror jeg er en annen spiller nå enn da jeg signerte for klubben. Jeg føler at jeg har vokst mentalt, personlig og på banen. Laget har utviklet seg med måten det spiller på, og nå forstår jeg de taktiske siden av spillet bedre - hvordan man presser, hvordan jeg skal velge mine øyeblikk, når jeg skal vise min kreativitet og når jeg skal spille enkelt, forklarer Origi om utviklingen han har hatt.

– Jeg har mye å by på i spillet mitt, men jeg trenger å synkronisere det bedre med hvordan Liverpool spiller. Jeg studerer kampen bedre nå. Det å spille i flere posisjoner i angrep har vært viktig for meg, sier Origi.

HARD KONKURRANSE:
HARD KONKURRANSE:  Divock Origi benyttet muligheten godt til å imponere i Sadio Manés fravær.

Selv om våren og sommeren har vært oppløftende for Oirgi, har han hatt mange tunge stunder etter at han ble signert av klubben sommeren 2014.

Først ble han lånt tilbake til Lille i en sesong, der lite klaffet og han kom på sesongens verste lag i en kåring av L’Equipe. Da ting endelig hadde begynt å klaffe under Jürgen Klopp i Origis første sesong i Liverpool, ble han skadet av Evertons Ramiro Funes Mori.

Etter det ble veien tilbake på laget vanskelig, og sist sesong var Origi på et relativt mislykket lån til Wolfsburg.

– I livet må man sette ting i perspektiv

Men istedenfor å bli solgt eller lånt ut på nytt, bestemte Origi seg for å bli værende å kjempe i Liverpool.

– Hvordan jeg taklet de tidene? Jeg kommer fra et sted med takknemlighet. Jeg er veldig takknemlig for for at jeg spiller på dette nivået. Mange av vennene mine fra da jeg var ung, kom ikke så langt. I livet må man sette ting i perspektiv.

– Det er mange verre ting enn at folk kritiserer deg for å spille dårlig fotball. Du må blokkere ute alt annet og bruke det på riktig måte. Jo mer moden jeg blir, jo mer klarer jeg å gjøre det.

Logisk med ny kontrakt

Etter at han kom tilbake fra ferie i Los Angeles og Miami, signerte Origi en ny langtidskontrakt med Liverpool i juli.

– For meg var det logisk og en god beslutning å signere kontrakten. Klubben har alltid vist meg tillit. Vi hadde noen gode samtaler og alt bare klikket, så det var veldig enkelt. Man må lytte til instinktene sine.

– Jeg følte meg verdsatt og jeg følte at jeg kunne ta nye steg i denne klubben. Jeg er har fortsatt mye å gi og vise her, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]