Se pressekonferansen:– Vi har all respekt for Chelsea

Jürgen Klopp, Sadio Mané og Virgil van Dijk snakket med pressen før Super Cup-finalen mot Chelsea.

13. aug 2019 kl 17.48 Odd Sindre Tonning

Vi fulgte Jürgen Klopp, Sadio Mané og Virgil van Dijks pressekonferanse før onsdagens Super Cup-finale mot Chelsea.

Se pressekonferansen i sin helhet i videovinduet over.

Om Gullballen:

Van Dijk fikk spørsmålet om hvem han mener er den beste forsvareren i verden:

– Jeg vet ikke. Jeg tror det er opp til hver enkelt å bedømme, noen mener han er best, andre mener noen andre. Jeg vil ikke si hvem jeg mener er best, men der er mange fantastiske stoppere i verden.

– Avgjørelsene rundt Gullballen blir tatt i de neste månedene. Jeg er beæret over å bli nevnt som en av favorittene til å vinne prisen. Dersom noen ønsker at jeg skal vinne en pris, så tar jeg den, men det er ikke det viktigste. Jeg ønsker bare å forbedre meg som spiller og person, svarer van Dijk.

Han fikk også spørsmål om det at Alisson Becker ikke ble med på listen over potensielle vinnere av Gullballen:

– Det handler om meninger det også. Han trenger ikke å være på listen for å være den beste målvakten i verden. Avgjørelsen har blitt tatt, og det må vi akseptere, sier van Dijk.

Om å spille i Istanbul:

– Det er stort å spille i Istanbul. Forhåpentligvis blir det det samme i morgen som i 2005. Vi skal gjøre alt for å vinne, vi ønsker at dette skal fortsette å være en lykke-by for Liverpool, svarer Mané.

Om å møte Chelsea:

Van Dijk fikk spørsmål om det gjør noe med kampen å møte et lag fra samme liga i en slik finale.

– Vi kjenner begge hverandre godt, så det er både positivt og negativt. Men det er en kamp, det er en finale og alt kan skje. Alle har nettopp kommet tilbake fra ferie, men alle skal være klare for denne kampen. Vi er klare, og vi ønsker å vinne troféet, og vi skal gjøre alt vi kan for å få løfte pokalen, svarer van Dijk.

Mané ble spurt om det at Chelsea har et noe nykomponert mannskap med en ny manager kommer til å gjøre jobben lettere på onsdag, særlig etter åpningskampen deres mot Manchester United.

– Jeg så kampen på lørdag, og de spilte ganske bra. De skapte sjanser, men Manchester United var bedre og fortjente å vinne. Forhåpentligvis kan vi slå dem også, vi kjenner dem godt, og de kjenner oss. De er et godt lag, men vi skal prøve å slå dem og løfte pokalen. Det er det som gjelder, svarer Mané.

Om prislappen på Maguire:

– Du kan ikke påvirke det, det er slik markedet er. Det eneste du kan gjøre er å spille og gjøre alt du kan for å hjelpe laget. Det gikk fint for meg, man må bare jobbe for å bli en bedre spiller, svarer van Dijk på spørsmål om presset en prislapp slik som den Harry Maguire har på seg etter overgangen til Manchester United kan før med seg.

Om Sneijder som har lagt opp:

– Han var en fantastisk spiller, og kan fortsatt spille god fotball. Han har hatt en flott karriere og var en god leder for oss i Nederland. Jeg ønsker han alt vel i fremtiden, svarer van Dijk.

Om kommunikasjonen med Adrián:

– Adrián har vært her i to uker. På den tiden har vi jobbet sammen dag ut og dag inn. For han er det fint å få spille fra første stund, selv om det ikke er ideelt med Alissons skader. Men han er erfaren og kan nå vise hvor god han er, for han har gode kvaliteter. Han er rutinert og har spilt lenge i Premier League. Han kommer uten tvil til å gjøre jobben sin, svarer van Dijk.

Om kvinnelig dommer:

Onsdagens finale kommer til å bli dømt av Stéphanie Frappart, og det er første gang en stor europeisk kamp for herrer blir dømt av en kvinnelig dommer. Liverpools spillere tror ikke det kommer til å påvirke dem i noen grad.

– Det kommer ikke til å påvirke oss, det er ikke noe ulikt. De gjorde det riktige valget, hun fortjener å være her. Vi kommer bare til å konsentrere oss om oss selv for å vinne pokalen, svarer Mané.

– Kjønn er uviktig dersom kvaliteten er der, og det er den. Hun har en flott CV som dommer og kommer til å gjøre en god jobb, svarer van Dijk.

Om Manés form etter ferien:

– Jeg tror jeg er klar. Det å være sliten ligger i hodet. De siste syv årene har jeg ikke hatt ferie i mer enn 20 dager, så jeg er her nå og klar til å spille, svarer Mané.

Jürgen Klopp tar over:

Om å vinne Super Cup:

– Jeg vet ikke om det kommer til å påvirke oss i serien, men å vinne hjelper alltid. Vi gjorde det godt mot Manchester City og startet bra i ligaen, men i morgen er det en ny turnering. Alle er forberedte for finalen, vi må ta noen avgjørelser om lagoppstillingen, men vi skal være klare for finalen.

Om å være favoritter:

Jürgen Klopp fikk spørsmål om hvordan det var å være favoritter inn mot kampen. Dette favorittstempelet overrasket han.

– Jeg visste ikke at alle forventet at vi kommer til å vinne. Men det er ingen problem for oss hva folk tenker. Vi har respekt for Chelsea. Vi så kampen mot Manchester United, og resultatet var ikke det de fortjente. De har en ny manager, de mistet Eden Hazard, og spilte med unge spennende spillere som Tammy Abraham. Chelsea vil være 100 prosent klare, og det må vi også være. Vi må ignorere hva alle andre sier.

– Vi vant en turnering forrige sesong. Dette laget ønsker å være suksessfulle, og vi skal prøve å være det i morgen. Chelsea er en stor utfordring. De er sterke, unge og friske, alt er spennende der nå med Lampard, klubblegenden der. Det blir vanskelig. Det er en veldig viktig kamp for oss i morgen, fordi vi ikke spiller en annen kamp i morgen.

– Jeg vet hvor viktig Istanbul er for Liverpool-supporterne. Ingen vil glemme 2005. Men vi er et annet lag, vi er laget fra 2019/20, og det er et veldig godt det også. Istanbul er et spesielt sted for fotball, stemningen er alltid spesiell. Det er mange Liverpoolsupportere i Tyrkia og Istanbul. Jeg håper vi kan gjøre det til et spesielt sted for oss også. Kan vi nå finalen neste år? Jeg aner ikke, men vi skal prøve.

Om sesongoppkjøringen og korte ferier:

– Det var en vanskelig sesongoppkjøring. Ikke bare for oss, men for andre også. Du vet aldri hvordan ting skal gå i sesongoppkjøringen og tidlig i sesongen. Mot City hadde vi noen problemer, men vi spilte bra i andreomgang. Vi er der vi ønsker å være fysisk sett.

– Jeg er ikke bekymret for denne sesongen. Jeg er bekymret for fremtiden. Ett år er ikke farlig, men det handler om at dersom vi gjør det samme år etter år, så kommer det ikke til å gå lenger. Vi må sørge for at dette vakre spillet kan bli spilt av disse sensasjonelle spillerne i sin beste form så lenge som mulig.

Om Dejan Lovren:

– Jeg aner ikke om han kommer til å forlate klubben. Han er ikke med hit fordi han er syk. Vi får se hva som skjer.

Om fans som reiser:

– Det er fantastisk. Vi ønsker alle velkomne fra hele verden. Dersom du aldri har vært på Anfield, så burde du ta turen om du får sjansen, det er helt spesielt. Fans over hele verden har feiret triumfen i Champions League, og det å se dem feire det var et av de finere øyeblikkene i mitt liv. Jeg ønsker alle disse supporterne velkommen til kampen i morgen. For vi trenger hjelpen deres.

Om kvinnelig dommer:

– Endelig! Jeg mener det er på høy tid at vi har en kvinnelig dommer. Jeg har opplevd det i Tyskland, og jeg er gla for at jeg kan være en del av dette historiske øyeblikket. Det er en god avgjørelse å endelig ha en kvinnelig dommer i en veldig, veldig viktig kamp foran millioner av tilskuere. Jeg håper dette ikke er siste gangen.

Om Mourinho som mener Liverpool kan vinne tittelen:

– Når sa Mourinho det? I 2012? Jeg har ikke hørt det, og det gir ikke mening å snakke om noe noen har sagt uten at jeg har hørt det. Dersom han sa det, så er det fint, det er hans mening. Det hjelper oss ikke, det forstyrrer oss ikke, det er bare meningen til en veldig suksessfull trener.

– Jeg mener at favoritten er ganske klar. Vi skal prøve å være nærme dem og dersom vi er nærme dem skal vi prøve å slå dem.

Om prioriteringene den kommende sesongen:

– Jeg er ikke god nok til at jeg kan velge hva vi skal vinne. Jeg tar det jeg får. Vi skal bare prøve å vinne den neste kampen, som er i morgen, og det er vanskelig nok det. Jeg er ikke noe geni, så jeg må ta det jeg får. I fjor vant vi heldigvis noe, feiret det, så nå skal vi fortsette.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]