– Nå må vi holde beina på bakken og kjøre på

Alex Oxlade-Chamberlain var svært fornøyd med å starte sin første ligakamp siden skaden han pådro seg våren 2018, og ser fremover etter seieren over Southampton.

17. aug 2019 kl 18.57 Odd Sindre Tonning

Liverpool måtte grave dypt for å hente hjem alle poengene fra St. Mary’s Stadium mot Southampton på lørdag.

Etter å ha skaffet seg det som virket som en komfortabel ledelse, ga Adrián bort en scoring til Danny Ings, som skapte spenning i sluttminuttene. Men målene fra Roberto Firmino og Sadio Mané var nok til å ro seieren i land.

– Vi hadde det komfortabelt

Det var ikke bare for TV-seerne det virket som om Liverpool hadde det komfortabelt en periode. Oxlade-Chamberlain forteller hvordan det var i perioden rundt de to siste målene i kampen.

– På 2-0 har vi det komfortabelt, sannsynligvis så komfortabelt som man kan ha det på en bortebane som dette. Vi beholdt ballen og skapte sjanser, sier han etter kampen.

– Så slapp vi inn et mål, og kampen snur fullstendig. De skapte noen gode sjanser, og kunne sikkert scoret flere mål, men det kunne vi også.

I midtuka spilte Liverpool 120 minutter mot Chelsea i UEFA Super Cup-finalen, hvor Liverpool vant på straffesparkkonkurranse, og det kunne virke som om Liverpool-spillerne var preget av dette i den første omgangen, hvor Southampton var det beste laget.

Men til tross for mange minutter i beina og en lang reise, ville ikke Oxlade-Chamberlain høre noe om at det kunne være en unnskyldning for at Liverpool ikke hang med i den første omgangen.

– Dette var en viktig seier for oss. Vi visste at det kom til å bli tøft etter midtukekampen, men vi sa til oss selv før kampen at der ikke var noen unnskyldning for at vi ikke skal vinne denne kampen, til tross for at vi spilte 120 minutter og reiste til Tyrkia. Vi slet noen ganger gjennom kampen, men vi kom oss gjennom det, og vi spilte tidvis bra fotball.

Endelig tilbake fra start

Dagens kamp var også første gang siden han skadet seg mot slutten av 2017/18-sesongen at Oxlade-Chamberlain spilte en seriekamp fra start.

FANT SEG TIL RETTE:
FANT SEG TIL RETTE:  Oxlade-Chamberlain følte seg frem i første omgang, før han fant seg til rette i den andre.

– Det var fint å være tilbake fra start, i en kamp vi vinner. I første omgang følte jeg meg litt frem, og følte at jeg måtte prøve å komme inn i lagets rytme igjen. I andre omgang hadde jeg funnet meg til rette, og føler selv at jeg hadde en grei kamp.

– Jeg prøvde å konsentrere meg om mine defensive ansvarsområder, og sørge for at jeg hadde ben til å legge inn en ordentlig økt i dag. Jeg er glad for at vi vant som vi gjorde, som et lag.

– For meg personlig var det godt å starte en kamp igjen, det var fint å være tilbake der ute.

Han har også skryt å komme med til Jürgen Klopp og sine lagkamerater etter at Liverpool vant sin 11. ligakamp på rad, den lengste rekken de har hatt siden Brendan Rodgers sin tid, tilbake i 2014, og en mindre enn klubbrekorden i Premier League, som de satte i 1990.

– Manageren er en av de mest konsekvente når det kommer til mentaliteten ute på banen. Vi vet hva som er forventet av oss. Vi har også flere og flere ledere i laget. Vi har spillere som Henderson, Milner og van Dijk, som tar sin del av ansvaret, men alle tar ansvar.

– Nå må vi bare holde bena på bakken og fortsette å kjøre på.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]