Andre omgang:Liverpool slapp med skrekken

Adrián ga Ings og Southampton en gavepakke, som kunne blitt svært kostbar for Liverpool, men gjestene på St. Mary's red av presset fra Southampton mot slutten, og tok hjem alle poengene.

Lørdag 17.aug 1600 (Premier League) - TV 2 Sport Premium / Tilskuere: 31712 / Dommer: Andre Marriner

Kampstatistikk
Spillerbørs

Liverpools beste: Sadio Mané

Vurdert av: Arild SkjævelandAdrián 4

Adrian gjorde en god redning, men da tabben på slutten kom var det ingen overraskelse. Allerede to ganger tidligere hadde han vist sine svakheter med ballen i beina. Fra full kontroll til at poengene nesten røk.

Trent Alexander-Arnold 5

Trent Alexander-Arnold er et stykke unna toppformen. Han sender i vei mange innlegg, men det er dårlig adresse. Heller ikke defensivt henger han helt med i dag.

Joël Matip 6

Får en travel dag, og kommer stort sett greit fra det. Det var tydelig at instruksene fra Hussenhüttl var at innleggene skulle slås mot han og ikke Van Dijk. Nær ved å score selvmål - men heldigvis gikk det bra.

Virgil van Dijk 6

Også Van Dijk kommer greit fra det. Har en del mer å gjøre enn forrige sesong, men kommer greit fra det. En liten overraskelse at han faktisk blir knust i luften på Southamptons store sjanse i førsteomgang.

Andy Robertson 6

Etter en førsteomgang der også han var under pari, spilte han seg opp i andreomgangen, og skotten fikk vist seg frem som den offensive gode backen alle vet at han er. Uheldig som ikke scorer på stillingen 2-0.

Georginio Wijnaldum 6

Er den beste av de tre i førsteomgangen, og har en grei andreomgang. Spiller en veldig god ball frem til Sadio Mané i angrepet der Roberto Firmino bør score. Godkjent av nederlenderen.

James Milner 6

Southampton dominerte på midtbanen i førsteomgangen. Milner går i krigen og er en spiller en kan stole på, men var del av en midtbane som ikke hang sammen i dag. Spiller seg opp i andreomgang før han byttes ut.

Alex Oxlade-Chamberlain 7

Så rusten ut før pause, men spilte seg stort opp etter pause. Ble bare bedre og bedre, og det var tydelig at han spilte på seg selvtillit. Har absolutt noe å bidra med offensivt i dette laget. Mye bedre enn det han presterte i angrepet i Istanbul.

Sadio Mané 8

Da det så mørkt ut, dukket Sadio Mané opp utav ingenting og scoret et fantastisk mål. Vinner ballen og setter opp Bobby for hans andre, og er nær ved å score enda flere mål selv. Liverpools klart beste spiller på det som alt i alt var en ganske dårlig dag på St. Mary’s.

Roberto Firmino 7

Viser etter pause hvor viktig han er. Også han slet i førsteomgang, men etter pause er han overalt. Burde ha scoret et mål til. Linker spillet, løper og kjemper, og scorer et mål som viser seg å bli helt avgjørende.

Mohamed Salah 5

Gjør en del småpent, men blir veldig borte i denne kampen. Den éne store sjansen han får setter han rett på målvakt Angus Gunn. Dermed ryker rekken hans med mål i alle møter med Southampton for Liverpool.

Fabinho

Kommer inn for James Milner når Liverpool kontrollerer kampen, men må jobbe hardt etter Adrians gavepakke.

Jordan Henderson

Kommer inn helt på tampen når Klopp vil at klokka skal gå.

Divock Origi

Spiller 10 minutter da Salah får hvile. Legger seg på vingen og bidrar først og fremst med å holde på ballen.

Tabell
Kampfakta
Lagoppstilling
Southampton (5-3-2)Liverpool (4-3-3)

Innbyttere

Innbyttere

Kampreferat
 1. Etter kampen

  Liverpool kom på banen som et helt annet lag, og i en halvtime presterte laget sesongbeste. Mohamed Salah brente en gedigen sjanse, før Roberto Firmino brente en enda større.

  Brasilianeren la på til 2-0 med et klassisk Liverpool-angrep etter at ballen ble vunnet høyt oppe i banen, og en var nære på 3-0. Så bestemte Adrian seg for å gi bort en gavepakke.

  Med all verdens tid klarte han å bruke så lang tid at Danny Ings kom oppi, og det så ut som han lukket øynene og bare slo ballen rett i den tidligere Liverpool-spissen. En forferdelig tabbe som ikke kan unnskyldes - for dette var tredje gang i kampen det så ut til at han kunne klure det til med ballen i beina.

  Southampton fikk selvsagt ny giv og blod på tann, og var svært nære utligning. Denne gang spratt ballen Liverpools vei. Tre svært viktige poeng på det som alt i alt må kalles en dårlig dag etter den elendige førsteomgangen.

  Tre viktige poeng etter det som har vært en veldig travel uke med mange minutter i beina er det viktigste. Nå blir det en hel uke Arsenal gjester Anfield. Den må brukes godt!

 2. Andre omgang

 3. Slutt!90'

  Liverpool slår Southampton!
 4. Holder på ball90'

  Mané forsøker å holde på ballen ved hjørneflagget, men mister raskt ballen. Under ett minutt igjen av kampen nå!
 5. Liverpool får hjørnespark90'

  Tar seg god tid med alle dødballene de får nå Liverpool.
 6. Fire minutter lagt til90'

  Southampton har fortsatt tid til å utligne.
 7. Henderson kommer inn Inn: Jordan Henderson (Ut: Alex Oxlade-Chamberlain)89'

  Oxlade-Chamberlain har gjort sitt, og blir erstattet av Henderson.
 8. Djenepo ligger nede Moussa Djenepo88'

  Mané treffer ballen, før han tar foten til Djenepo. Han blir liggende nede, men kommer seg til slutt på beina igjen.
 9. Ings holder på å score igjen Danny Ings86'

  For en sjanse!Valeri finner Ings alene foran mål, og spissen skal bare breiside den i mål, men han treffer ikke ballen, og den går ut til femmeter. Der skulle det stått 2-2.
 10. Gult kort Moussa Djenepo84'

  Djenepo får et velfortjent gult kort.
 11. Ings utnytter en feil fra Adrián Målscorer: Danny Ings83'

  Han scorer mot gamleklubben.Adrián får et tilbakespill og skal klarere ballen bort fra mål. Klareringen går rett i beinet på Danny Ings, og går rett i mål. Stor tabbe fra spanjolen der, som skaper spenning i kampen.
 12. Nesten selvmål!80'

  Et innlegg havner mellom Matip og målet, og stopperen forsøker å klarere. Klareringen går rett på mål, men der er Adrián våken og slår bort ballen.
 13. Origi kommer inn Inn: Divock Origi (Ut: Mohamed Salah)79'

  Salah får hvile de siste ti minuttene.
 14. Gult kort til Trent Trent Alexander-Arnold79'

  Klart gult kort.Han roter først bort ballen, og drar så ned Djenepo.
 15. Southampton bytter Inn: Moussa Djenepo (Ut: Ryan Bertrand)77'

 16. Nesten for Robertson Andy Robertson77'

  Mané spiller fri Robertson, som prøver seg på en frekk avslutning i nærmeste hjørne. Gunn er nede i tide til å få slått ballen til et hjørnespark han selv plukker enkelt.
 17. Mané er nærme! Sadio Mané75'

  Mané storspiller mot gamleklubben, og holder på å score sitt andre. Trent Alexander-Arnold slår et frispark som treffer løpet til Mané perfekt. Men Gunn er på plass og får slått til hjørnespark som Southampton klarerer.
 18. Milner har gjort sitt Inn: Fabinho (Ut: James Milner)73'

  Fabinho kommer inn for Liverpools kaptein for dagen. Van Dijk tar dermed over kapteinsbindet.
 19. Firmino dobler! Målscorer: Roberto Firmino (Assist: Sadio Mané)71'

  Flott scoring av Firmino!Mané vinner ballen høyt i banen, og spiller til Firmino. Han vender av flere spillere, på vei tvers over banen, før han sender ballen tilbake i hjørnet han kom fra, og sender Liverpool opp i 2-0.
  GettyImages-1168602396.jpg
 20. Nytt Southampton bytte Inn: Stuart Armstrong (Ut: Che Adams)68'

 21. Ings prøver seg Danny Ings66'

  Danny Ings får ballen, vender bort James Milner, og prøver seg fra 20 meter. Avslutningen går like over det lengste krysset, et god forsøk fra den tidligere Liverpool-spilleren.
 22. For en sjanse! Roberto Firmino65'

  Kombinasjonene sitter godt!Liverpool kontrer. Wijnaldum slår til Mané, som på første spiller til Firmino inne i boksen. Han forsøker å breiside den i lengste hjørnet, men avslutningen sniker seg utenfor stolpen. Flott spill fra Liverpool.
 23. Ings kommer inn! Inn: Danny Ings (Ut: Oriol Romeu)64'

  En gammel Liverpool-kjenning kommer inn, når Southampton skal prøve å finne en utligning. Med Romeu ut er dette et offensivt bytte fra hjemmelaget.
 24. Et nytt Liverpool63'

  Det er et helt nytt Liverpool som har kommet på banen i den andre omgangen. Høy presisjon i pasningsspillet, agressive i presset og får kombinasjonene til å sitte mye bedre. Southampton springer mye mellom for øyeblikket, mens Liverpool triller ball.
 25. Salah alene med keeper Mohamed Salah56'

  Salah blir spilt gjennom alene med keeper, men Gunn er våkent med og får reddet avslutningen med foten. Liverpool har skapt noen gode muligheter i åpningsminuttene av omgangen.
 26. Matip nærme! Joël Matip55'

  Liverpool får et hjørnespark som Southampton klarerer. Utenfor boksen står Milner, og fyrer av. Skuddet flikker Matip videre mot mål, men den går like utenfor.
 27. Højbjerg skaffer hjørnespark52'

  Dansken får skutt to ganger. Først blir skuddet blokkert, det neste får en retningsforandring og går ut til hjørnespark, som Adrián får bokset unna.
 28. Southampton klarerer51'

  Southampton får klarert hjørnesparkene til Liverpool.
 29. Rett i muren Mohamed Salah50'

  Salah prøver seg, men ballen går rett i muren. Det påfølgende innlegget header Yoshida til hjørnespark.
 30. Frispark i farlig posisjon49'

  Romeu feller Matip like ved 16-meter-streken, og Liverpool får frispark i en god posisjon.
 31. Southampton sparker i gang kampen igjen46'

  De siste 45 er i gang, kan Liverpool heve seg et par hakk i den andre omgangen?
 32. Pausereferat

  Liverpool startet friskt de første minuttene, og viste lovende takter - men etterhvert ble det mer og mer Southampton.

  Det har vært veldig mye slurv fra Liverpool i alle ledd, og det er ingen tvil om at vertene har vært det beste laget. Ralph Hasenhüttls lag hadde fortjent å ha en ledelse til pause, for det er de som har hatt de største og beste sjansene.

  Det er flere i Jürgen Klopps lag som ikke ser helt klare ut i dag. Det er ikke godt å si om det er form, slitne bein etter reise og kamp i Tyrkia, eller bare en motstander som har gjort hjemmeleksa si. Southampton styrer på midtbanen og vinner ball på ball, Virgil van Dijk og co har ikke sett komfortable ut, og Adrian har både gjort en glimrende redning og nesten rotet det til et par ganger.

  Heldigvis har vi Sadio Mané - som kan score ut av ingenting! Mot spillets gang og helt ufortjent fikk han ballen innenfor 16-meteren. Senegaleseren drar seg ut og banker ballen i lengste. Helt ufortjent - men så deilig!

  Det er hans første scoring mot sin gamle klubb. For en måte å gjøre det på.

 33. Første omgang

 34. Pause!45'

  Liverpool leder til pause, etter en sen scoring av Sadio Mané!
 35. Mané sender Liverpool i ledelsen! Målscorer: Sadio Mané (Assist: James Milner)45'

  For en scoring av Mané!James Milner slår til Mané på hjørnet av 16-meteren. Han tar to touch får en meter rom og fyrer ballen i lengste hjørnet. Der viser han kvalitetene han innehar, flott scoring av senegaleseren!
  GettyImages-1168592291.jpg
 36. Adams får avsluttet Che Adams38'

  Et farlig innlegg finner Adams mellom Matip og Alexander-Arnold, og han får headet bortimot upresset mot mål. Headingen er ikke god nok, og går en liten meter over målet til Adrián.
 37. Gult kort Oriol Romeu36'

  Romeu får gult kort etter at han kommer hardt inn i en takling på Robertson, når Liverpool prøver å sette i gang en kontring.
 38. Salah kommer i bakrom Mohamed Salah32'

  Wijnaldum finner Salah med en nydelig ball i bakrom. Egypteren får skutt fra innenfor boksen, men avslutningen går langt over mål. Bedre tendenser fra Liverpool.
 39. Gunn vinner duell mot van Dijk31'

  Trent slår inn mot van Dijk, men Angus Gunn er tidlig ute, og snapper ballen foran stopperen.
 40. Adrián i aksjon igjen Adrián29'

  Han har på ingen måte vært arbeidsledig så langt i dag, Adrián, og denne gangen slår Redmond hardt inn foran mål. Adrián får akkurat hånden på innlegget foran Che Adams, og Liverpool får etter hvert klarert.
 41. God ball fra Trent23'

  Alexander-Arnold slår et tidlig innlegg i bakrommet mot Firmino. Den går forbi Southamptons stoppere, og når nesten Firmino, men den er akkuratt litt for lang til at brasilianeren får foten på den.
 42. Southampton presser på22'

  De siste minuttene har Southampton presset på, og Liverpool har ikke klart å få i gang spillet de er så kjent for. Southampton skaper mulighetene.
 43. Enorm mulighet for Southampton Maya Yoshida21'

  Fantastisk redning fra Adrián!Yoshida kommer høyest på hjørnesparket, og header ballen mot mål fra fire meter. Adrian flytter seg godt, og får hendene ned i tide til å redde avslutningen. Den er god Adrián.
 44. Matip med farlig heading20'

  Et utspill fra Adrián blir headet tilbake mot boksen. Fra 16-meter header Matip ballen tilbake mot Adrián, men headingen er for høy for målvakten, og går ut til hjørnespark. Kunne blitt farligere.
 45. Farlig corner Che Adams18'

  Southampton får et hjørnespark, og det ender med en farlig avslutning fra Adams på bakerste, men ballen triller til side for målet.
 46. Hodesmell på Ward-Prowse og Milner James Milner15'

  Begge går opp i en duell, og skaller. Ward-Prowse blir liggende nede, Milner jogger ut på sidelinjen for å få lappet seg sammen. Begge kommer seg på banen igjen.
  GettyImages-1168586523.jpg
 47. Ox får skutt Alex Oxlade-Chamberlain13'

  God skuddmulighet for Chamberlain.Salah får en ball i bakrom, og slår et hælspark tilbake til Oxlade-Chamberlain, som prøver et skudd fra en god posisjon, men han treffer ikke ballen rent, og den går til side for mål.
 48. Southampton slår i bakrom Che Adams9'

  Che Adams når nesten frem på en bakromspasning, men denne gangen er Adrián våkent med, og får stoppet ballen.
 49. Adrián er heldig James Ward-Prowse8'

  Farlig involvering fra spanjolen.Van Dijk spiller ballen tilbake til Adrián, som tar en berøring før han skal klarere. Da har Ward-Prowse rukket å komme opp i presset på målvakten, som skyter rett inn i Southampton-spilleren. Ballen går heldigvis ut til utspill fra mål.
 50. Godt spill fra Ox Alex Oxlade-Chamberlain6'

  Chamberlain presser Yoshida hardt, og Liverpool vinner ballen høyt i banen. Chamberlain får den tilbake og slår inn fra død vinkel. Innlegget blir headet ut til et hjørnespark som Liverpool ikke får noe ut av.
 51. Skudd fra Milner James Milner3'

  James Milner skyter fra 18 meter, men ballen går via Yoshida og inn til Angus Gunn i Southampton målet.
 52. Innlegg fra Trent Trent Alexander-Arnold2'

  Alexander-Arnold har fått to innleggsmuligheter tidlig i kampen. Begge har Southampton fått klarert.
 53. Vi er i gang!1'

  Liverpool har tatt avspark i sine svarte drakter.
 54. Før kampen

  Southampton tapte stort i ligaåpningen mot Burnley, men prestasjonen var ikke så verst, og manager Ralph Hasenhuttl er klar på at laget ønsker å komme med en reaksjon i sesongens første hjemmekamp.

  Han kan velge fra en skadefri tropp, og har fått en uke på treningsfeltet siden sist.

  På den tiden har Liverpool vært i Tyrkia, spilt 120 minutter, og løftet Supercup-troféet. Laget var tilbake på Merseyside på torsdag, trente fredag, og satte seg på flyet mot sørkysten for neste kamp. 

  Liverpool har hatt et godt tak på Southampton de siste sesongene, og har vunnet de fire siste kampene mot the Saints. Forrige sesong ble det svært dramatisk, da kampen sto og vippet før Mohamed Salah og Jordan Henderson kontret inn to sene mål.

  Det blir et gjensyn med Danny Ings, etter at overgangen hans ble gjort permanent i sommer. Forrige sesong kunne han ikke spille mot Liverpool på grunn av utlånsreglene i England.

  Adrian har blitt spilleklar etter ankelskaden han pådro seg da en supporter skled og traff han i ankelen på onsdag. Både Fabinho og Henderson, som spilte 120 minutter på onsdag, sitter på benken. Inn kommer Oxlade-Chamberlain.

  Danny Ings starter på benken for Southampton.


Skrevet av: Odd Sindre Tonning
Siste Til vår nyhetsoversikt
20.11.2019 kl 15:24

Både Salah og Robertson mister lørdagens kamp

Duoen sliter med ankelskader.

+
20.11.2019 kl 13:18

Se så langt de har kommet på Liverpools nye treningsanlegg

Neste sommer skal Liverpools spillere få boltre seg på dette anlegget.

+
20.11.2019 kl 10:40

– En uforglemmelig kveld

Gini Wijnaldum om hattricket.

+
20.11.2019 kl 10:02

– Pappa, jeg vil dra på kamp igjen i morgen og score

Mohamed Salah om hvordan datteren hans reagerte på å få applaus på Anfield etter sesongens siste hjemmekamp.

+