HARDT:  Årets sesongoppkjøring har vært hardt for Alex Oxlade-Chamberlain, men nå ser han fremover mot kampen mot Manchester City på søndag.

– Sesongoppkjøringen var et sjokk for systemet

Alex Oxlade-Chamberlain forteller at hans første sesongoppkjøring siden comebacket fra skade har vært intens, og om presset han legger på seg selv.

I april 2018 pådro Alex Oxlade-Chamberlain seg en kneskade som skulle holde han ute av spill i nesten et helt år. Nå er han endelig på vei tilbake til sitt gamle slag igjen, men det har på ingen måte vært noen enkel vei tilbake for 25-åringen.

– Det har vært litt av en kamp. Når du har vært ute med skade i lang tid, og du var på et visst nivå, så ønsker hodet ditt at du skal være tilbake der, og vise at du er der, sier Oxlade-Chamberlain.

– Som en profesjonell vet du at du må respektere det du må gjøre for å komme tilbake til det nivået. Særlig for å spille for et lag som vårt, med intensiteten vi har. Det kommer ikke over natten.

Tøff sesongoppkjøring

For Oxlade-Chamberlain har årets sesongoppkjøring vært tøff, men foruten om en liten kjenning i leggen har han kommet fra det uskadet. Han innrømmer likevel at sommeren har vært en påkjenning for kroppen.

– Jeg glemmer at jeg ikke har spilt på lenge. For å være ærlig, så har jeg ikke vært på det nivået jeg ønsker de siste kampene. Mange av guttene føler seg slitne i sesongoppkjøringen, men for meg var det mer ett sjokk for systemet.

SLITER:  Oxlade-Chamberlains grimaser under kampen mot Napoli forteller det meste om hvordan spilleren hadde det under den knallharde sesongoppkjøringen.

Og til tross for at han denne sesongoppkjøringen har vist glimt av hva han er kapabel til, så er ikke han helt fornøyd med det han har fått vist fram i sommer.

– Der er et nivå jeg tenker at jeg skal være på og der jeg ønsker å være. Men der er en realitet i prosessen jeg går gjennom. Det kommer til å ha opp og nedturer. Forhåpentligvis er jeg på det stadiet hvor det bare vil gå oppover. Jeg prøver å minne meg selv på at jeg har vært gjennom det verste, sier han.

– Jeg føler ikke at jeg må bevise noe for mine lagkamerater, eller for noen andre, men for meg som person. Jeg er ganske selvkritisk og krever mye av meg selv. Jeg ønsker å vise folk at jeg kan være en del av dette laget.

Reiser til Wembley for å vinne

Før sesongen blir sparket i gang hviler det er forventningspress på Liverpool, etter det de presterte forrige sesong.

– Når man vinner Champions League får alle press på seg til å imponere igjen. Alles øyne vil være rettet mot oss gjennom hele sesongen, og det er noe vi må håndtere, ikke bare jeg.

Og sesongen blir sparket i gang allerede på søndag, når Liverpool og Manchester City møtes på Wembley i Community Shield, en kamp Oxlade-Chamberlain er innstilt på å gå seirende ut av.

– Selvfølgelig ønsker vi å slå City, det handler om et trofé. Jeg vant turneringen tre ganger med Arsenal. Dersom du taper finner du alltid unnskyldninger ved å si at du ikke brydde deg om å vinne den. Men vi ønsker å vinne. Vi reiser til Wembley for å vinne.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
16.10.2019 kl 21:20

Champions League-finalen kan bli flyttet grunnet Tyrkias militæraksjon i Syria

Champions League-finalen 2020 skal spilles i Istanbul, men UEFA har blitt spurt om flytte finalen.

+
16.10.2019 kl 17:48

Solskjær bekrefter: Pogba og de Gea mister søndagens kamp

Solskjær bekrefter at Manchester United må klare seg uten to av sine største stjerner når Liverpool kommer på besøk.

+
16.10.2019 kl 16:59

Forsinkelse i offentliggjøringen av TV-kampene skaper misnøye blant supportere

TV-kampene i Premier League for desember og januar skulle blitt offentliggjort fredag 11. oktober, men har fremdeles ikke kommet ut.

+
16.10.2019 kl 15:08

Hoever tatt ut i landslagstroppen til U17 VM

Liverpool får enda tynnere dekning på høyrebacken.

+