Siste:Tror Alisson kan være klar om få uker

Den velinformerte journalisten James Pearce har hatt en Q & A med leserne av nettstedet The Athletic. Keepertrener Achterberg uttaler seg også om Alisson.

23. aug 2019 kl 09.28 Torbjørn Flatin

Dette var hovedpunktene som den tidligere skribenten hos Liverpool Echo kom med:

Om utvidet Anfield Road End

Det er planer om en utvidelse som vil sørge for at Anfield har mer enn 60.000 plasser, men det vil være nærmere 60.000 enn 65.000. Pearce forventer at omtrent halvparten av de nye plassene vil bli sesongbilletter. For å ha en stadion av en slik størrelse må det gjøres noe med infrastrukturen og han vet at det er blitt diskutert muligheten for en jernbanestasjon rett i nærheten. Det er også flere muligheter som blir diskutert angående veien Anfield Road, om man for eksempel vil lage en tunnel under stadion. Hvis planene blir fullført vil det gjøre Anfield større enn London Stadium (West Ham) og Etihad (Manchester City), og ha omtrent samme størrelse som stadion til Tottenham og Arsenal.

Om transfers

James Pearce hevder at planer for utvidelse av Anfield Road End ikke påvirker transfers og det at det ikke har blitt handlet i dette vinduet. Klubben har brukt store beløp på å skrive lange kontrakter med mange spillere og vurderte det også slik at det ikke var behov for å hente inn betydelige forsterkninger. En kan forvente en langt mer aktivt vindu til neste sommer fra Liverpools side.

Om laget mot Arsenal

Han tror at Fabinho og Henderson starter på midtbanen, sammen med enten Wijnaldum, Milner eller Oxlade-Chamberlain. Ox var meget positiv mot Southampton sist og vil være det mest offensive alternativet, men Klopp liker en mer solid midtbane i slike toppoppgjør. Han tror og forventer at Trent Alexander-Arnold spiller i det som forventes å bli en åpen og sjanserik kamp, mens det er mer usikkert hvem som blir partner til Van Dijk i forsvaret selv om han heller mot Matip.

Om skader

Pearce sier at Alisson fortsatt bruker krykker, men er i stand til å gjøre noe trening innendørs, så lenge han ikke behøver å legge vekt på det skadede benet. Liverpool insisterer på at lengden han er ute vil avhenge av hvordan det hele leges, men normalt vil en slik skade ta fra seks til åtte uker. Vi snakker om sent september/tidlig oktober før keeperen kan være tilbake.
Det har ikke kommet noen opplysninger om skaden til Naby Keita, men det forventes å bli informert om det på dagens pressekonferanse.

NB Til det samme nettstedet The Athletic antyder keepertrener John Achterberg at Alisson faktisk kan bli tidligere klar enn det James Pearce antyder. Han bekrefter det Pearce sier om at keeperen er i gymmen, uten å legge vekt på den skadede leggen. Ifølge nettstedet tror Achterberg at det kan være en mulighet for at Alisson Becker kan melde seg til tjeneste igjen allerede etter det kommende landslagsoppholdet, og til kampen mot Newcastle 14. september.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]