Hevder Liverpool og Nike nærmer seg draktavtale

Ifølge Forbes kan avtalen bli den dyreste i hele Premier League.

22. aug 2019 kl 19.40 Marius Rabben

Tidligere i år bekreftet Liverpool FC at klubben var i gang med samtaler med flere merkevarer om ny draktavtale, og ting tyder på at Nike skal være nærmest.

Før sommeren meldte ESPN at partene var kommet langt i samtalene om en langsiktig avtale. Nå har det amerikanske tidsskriftet Forbes blusset opp spekulasjonene med en liten notis i Liverpool-seksjonen på nettsiden sin:

«Liverpool er på nippet til å signere en ny draktavtale med Nike som vil starte med 2020/2021-sesongen og kan bli den dyreste i Premier League.»

Stor økning

Klubbens nåværende draktavtale med New Balance, som skal være verdt rundt 45 millioner pund årlig, løper ut etter inneværende sesong. Skal en ny avtale havne i toppsjiktet i Premier League, blir det en betydelig økning.

I dag får nemlig Manchester United hele 750 millioner pund fordelt på ti år av Adidas, mens Manchester City tjener rundt 65 millioner pund årlig fra Puma. Arsenal og Chelsea får 60 millioner pund av henholdsvis Adidas og Nike.

Nå spekuleres det i at Nike har kommet med et tilbud til Liverpool som faktisk overgår kjempeavtalen United har med Adidas.

Nike har også store draktavtaler med klubber som Barcelona, Paris Saint-Germain og Tottenham. Avtalen med Barcelona skal være den mest verdifulle i fotballverdenen med ca. 100 millioner pund årlig i ti år.

Liverpool har fått draktene levert av Boston-selskapet New Balance siden 2015, etter tre år med amerikanske Warrior. Før det hadde Adidas ansvaret i seks år, mens Reebok var draktleverandør fra 1996 til 2006.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]