U23-laget ble knust

Tottenham herjet på Liverpools akademi.

10. aug 2019 kl 19.17 Marius Rabben

De røde stilte med et slagkraftig mannskap i lørdagens ligakamp, med Harvey Elliott, Rhian Brewster og Ryan Kent i angrepsrekka, men fikk likevel en tung start på den nye sesongen.

Ett mål før pause og tre etter gjorde at Tottenham vant hele 4–0 i Kirkby.

Rødt sjansesløseri

Riktignok spilte Liverpool bedre enn resultatet tilsier, og de skapte flere bra sjanser til å utlikne etter at Spurs hadde tatt ledelsen ved Kaziah Sterling i 7. minutt.

Curtis Jones hadde et hardt skudd like over, før Rhian Brewster, etter veggspill med Elliott, tvang frem en brukbar redning av Spurs’ keeper.

Så skapte Elliott to muligheter på kort tid for Elijah Dixon-Bonner, men først ble han stoppet av en god takling, og så fikk midtbanespilleren til en heading som gikk over.

IKKE DAGEN:
IKKE DAGEN:  Harvey Elliott og de røde skapte en rekke store sjanser, men fant aldri veien til målet mot Spurs i første serierunde.

Jones kom også til en ny skuddmulighet før sidebyttet, men gjestene holdt nullen. I begynnelsen av 2. omgang spilte Pedro Chirivella flott frem Brewster, men spissens innlegg mot Dixon-Bonner var ikke presist nok.

Hardt straffet

Liverpool var heller ikke langt unna 1–1 da Morgan Boyes fikk heade på en corner like etter, men avslutningen gikk utenfor.

I stedet ble vertenes sløseri straffet hardt den siste halvtimen.

Etter 64 minutter hamret Tottenhams playmaker, Tashan Oakley-Boothe, inn 2–0, før Sterling nettet sin andre for dagen da han fikk muligheten fra straffemerket.

På tampen fastsatte Shilow Tracey sluttresultatet til 4–0 i nordvest.

Liverpool U23: George, Williams, Clayton, Boyes, Larouci (Gallacher 81), Chirivella, Dixon-Bonner, Jones, Elliott (Bearne 70), Kent, Brewster (Duncan 70). Ubenyttede innbyttere: Atherton, Varesanovic.