– Vi ønsker å vinne flere troféer

Andrew Robertson håper triumfen i Madrid var den første av mange for Liverpool før finalen i UEFA Super Cup mot Chelsea.

11. aug 2019 kl 14.29 Odd Sindre Tonning

Allerede på onsdag har Liverpool sjansen til å vinne et nytt trofé, da de møter Chelsea til finalen i UEFA Super Cup i selveste Istanbul. Andrew Robertson ser frem mot det han tror kommer til å bli en tøff kamp.

– Vi ser frem til det. Vi er med i denne på grunn av det vi har gjort tidligere. Vi vant Champions League for å komme hit, sier Robertson til Liverpoolfc.com.

– Men det kommer til å bli en tøff kamp mot Chelsea, akkurat som en Premier League kamp er mot dem, og de har gjort det godt ved å vinne Europa League. Det kommer til å bli en interessant kamp, men vi gleder oss, og det er en ny sjanse til å forhåpentligvis få hendene våre på mer sølvtøy.

Fordeler og ulemper ved engelsk motstand

UEFA Super Cup er det årlige møtet mellom de regjerende mesterne fra Champions League og Europa League. Liverpool slo Tottenham i sin Champions League finale i Madrid, mens Arsenal ble beseiret av byrival Chelsea i Europa Leagues finale. Dermed er det duket for en ny helengelsk finale i en europeisk turnering.

Dette blir andre gangen Liverpool møter et engelsk topplag i en turnering ved siden av Premier League så langt denne sesongen, etter at de også møtte Manchester City i Community Shield.

– Det er unikt at det er en finale med bare engelske lag, og det er som om vi har spilt to Premier League kamper i tillegg til de kampene vi faktisk må spille i ligaen. Det er litt annerledes, men det er noe vi ser frem mot og kan prøve å utnytte.

HELENGELSK:
HELENGELSK:  På onsdag er det duket for en ny helengelsk-finale for Liverpool, i sesongens andre mulighet for et trofé. Mot Manchester City tapte Liverpool på straffer for en uke siden.

Han mener at en helengelsk finale i Europa bringer både positive og negative ting med seg.

– Det er mindre sjanser for å bli overrasket. Når du møter et utenlandsk lag kan du analysere dem så mye du vil, men dersom de har jobbet med noe som du ikke har plukket opp så er det en liten overraskelse. Men når du møter engelske lag så kjenner du dem vanligvis utrolig godt, og du kjenner spillerne du møter, hva de kan gjøre og sånne ting, sier han om de positive sidene ved et slikt møte.

– Men det er også veldig intenst å møte et annet Premier League-lag. Det oppdaget vi for to sesonger siden når vi møtte Manchester City i kvartfinalen av Champions League, vi så det mot Tottenham og jeg er sikker på at vi kommer til å se det igjen mot Chelsea. Det er sånne ting vi må håndtere, men de kommer til å ha de samme fordelene og de samme problemene, sier han.

Vil vinne mer

Dette er Liverpools andre mulighet til å vinne sølvtøy denne sesongen, etter at de møtte Manchester City i Community Shield, en kamp de tapte etter straffer. Robertson håper laget kan sikre seg mer sølvtøy i tiden som kommer.

– Selvfølgelig ønsker vi å vinne flere troféer nå. Vi ønsker ikke å stoppe med Champions League, det er alt vi har vunnet som en gruppe her. Vi ønsker mer, men vi vet hvor vanskelig det kommer til å være. Dette er vår neste mulighet til å gjøre det, så det ville vært fint dersom vi kunne gripe den muligheten.

– Dette er starten på det som kommer til å bli en travel sesong for oss. Våre ambisjoner er å holde det gående til sesongen er slutt, og det betyr at vi kommer til å komme til flere finaler. Det er det vi tenker på, men onsdag er det en stor kamp for oss, og forhåpentligvis kan vi vinne.

TROFÉJAKT:
TROFÉJAKT:  Robertson jakter flere troféer for Liverpool, etter triumfen i Madrid forrige sesong.

Forventer et annerledes Chelsea

Chelsea har i sommer ikke fått muligheten til å forsterke troppen så mye, etter at de tidligere har fått innført en overgangsnekt. Dermed ble de eneste nye signeringene deres kjøpet av Mateo Kovacic, som var på lån forrige sesong, og Christian Pulisic, som ble bekreftet i vinter, før overgangsnekten trådte i kraft.

I tillegg til dette har de mistet en av sine aller viktigste spillere de siste sesongene, Eden Hazard. Robertson forventer et noe annerledes Chelsea inn mot onsdagens kamp.

– De har fått en ny manager, de har mistet Eden Hazard og de har kjøpt Christian Pulisic. Naturligvis kommer de til å være mer avhengige av unge spillere, men de har fantastiske ungdommer som har vært ute på lån og gjort det godt på høyt nivå, så de kommer til å være klare.

– Frank Lampard gjorde en god jobb i Derby, så det kommer til å bli en tøff kamp, kanskje mot et litt annerledes Chelsea enn det vi møtte forrige sesong, men det kommer til å bli interessant å se hvordan de ser ut. Vi vet hvor vanskelig en kamp mot Chelsea er, så vi kommer ikke til å bli sjokkert over det.

NY SJEF:
NY SJEF:  Frank Lampard har tatt over sjefsstolen i Chelsea.

Drømmen om Istanbul

Istanbul og europeisk finale har en egen klang over seg i Liverpool-supporteres ører. Mirakelet i 2005 ble gjennomført i den Tyrkiske byen, og onsdagens finale går av stabelen her. Som om ikke det var nok, så blir finalen av årets Champions League også arrangert i Istanbul. Robertson får spørsmål om hvor stort det hadde vært å få returnere til Istanbul for årets Champions League finale.

– Det ville vært fantastisk, men vi vet hvor vanskelig det vil være på nå tre Champions League-finaler på rad, men det er det vi må sikte mot. Vi tror vi kan skape problemer for hvem som helst, men vi vet også hvor vanskelig det var å nå de to første finalene.

– Vi er realistiske, men vi har også ambisjoner om å nå finalen igjen. Dersom vi er i Istanbul i mai, vil det være fantastisk. Men vi må bare konsentrere oss om å få en god start på sesongen først og fremst.

Han takker også fansen for den støtten de har gitt laget de siste sesongene.

– Deres støtte er utrolig. Det er ikke noe vi tar for gitt. Fansen følger oss over hele verden, de kommer nord og sør i landet, de kommer utenlands og hver eneste borteseksjon og hjemmekamp er utsolgt.

– Vi vil aldri ta noe sånt for gitt, fordi uten fansen er denne klubben ingenting. Måten de har støttet oss i alle våre store kamper har vært utrolig. Vi har ingen tvil om at støtten vil være den samme denne sesongen, og det er opp til oss å gjøre fansen fornøyde.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]