– Vi var resultat-maskiner forrige sesong

Jürgen Klopp mener at Manchester City er favorittene foran den nye Premier League-sesongen, men håper Liverpool kan nå det nivået de nådde i fjor.

3. aug 2019 kl 00.18 Odd Sindre Tonning

På søndag starter Liverpools nye sesong, når de møter Manchester City i Community Shield, et lag Jürgen Klopp mener er favoritter inn mot den nye sesongen i Premier League.

– City er store favoritter fordi de har vunnet ligaen to ganger på rad. For oss var dette første sesongen der vi presterte på dette nivået, og vi må bevise igjen at vi kan nå de høydene, sier han.

Resultat-maskiner

For selv om Liverpool nådde 97 poeng i Premier League i fjor, en sum ingen tidligere andreplasser i Premier League har vært i nærheten av, mener Klopp at Liverpool var litt heldige gjennom forrige sesong.

– 97 poeng er ingen tilfeldighet, men vi rundspilte ikke våre motstandere. Vi hadde tette kamper, og var ordentlige resultat-maskiner forrige sesong, sier Klopp, som fortsatt håper at Liverpool kan forbedre seg inn mot kommende sesong.

– Jo høyere man kommer, jo vanskeligere er det å forbedre seg. Men vi har fortsatt mye rom for forbedring. Slik er det alltid i fotball, etter en sesong og en pause. Først og fremst må du prøve å nå nivået du hadde forrige sesong, dersom det var en god en, og det var absolutt en god en for oss. Det er det første målet vårt. Når det skjer kan vi begynne å tenke på å ta nye steg.

– Men på spesifikke områder kan vi naturligvis forbedre oss.

Merker forskjell etter triumfen i Madrid

Liverpool går også inn i den nye sesongen med et nytt forventningspress på seg, etter at de forrige sesong gikk til topps i Champions League. Jürgen Klopp håper at både han og spillerne kan legge triumfen bak seg, og se fremover.

– Når vi sa at vi må bli kvitt ryggsekken som klubbens historie bringer, så vi kan ta steg i riktig retning, så må vi sørge for at vår egen historie, selv om det er en god en, ikke holder oss i det øyeblikket. Det er veldig viktig, men vi kommer til å gå videre.

– Jeg svarer ofte på spørsmål om Champions League-finalen, det er ikke noe problem å snakke om det, men jeg ønsker å være helt fokusert på den nye sesongen.

Klopp forteller også at han har merket en forskjell på hvordan folk kommer opp til ham på etter at han ledet Liverpool til seieren over Tottenham.

– Selv om du ikke vinner, så ønsker folk fortsatt bilder, men de snakker ikke så lenge. Dersom du vinner noe føler alle at de må snakke med deg. Først og fremst gratulerer de, og så forteller de hvor de så kampen, hvordan de så den, hvordan de følte det under kampen, hvordan familien følte seg, hvordan vennene hadde det og hvordan hunden deres følte seg.

– Du må lære hvordan du håndterer en Champions League-triumf. Ingen gir deg en bok slik at du kan lese hvordan du skal håndtere en seier i Champions League. Du må gjøre det selv, og det skal vi gjøre.

– Men nå må vi forberede oss på en ny sesong, og det er alltid en utfordring.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]