Wilson og Kent kan fortsatt bli en del av høstens LFC-tropp

Liverpool kan være villig til å la 22-åringene Harry Wilson og Ryan Kent gå, men bare hvis spesielle forutsetninger blir innfridd.

6. aug 2019 kl 13.00 Torbjørn Flatin

En aner at det går mot et sommervindu hvor Liverpool FC ikke gjør noe stort kjøp. Ungguttene Sepp van den Berg og Harvey Elliott er handlet inn, men vil i utgangspunktet være en del av U23 neste sesong, mens rutinerte Adrian har kommet inn som ny reservekeeper med Simon Mignolet tilbake i belgisk fotball.

Mulige transaksjoner som kunne bringe inn en offensiv spiller til å dekke opp for angrepstrioen Salah, Firmino og Mané, og kanskje også bidra med mål fra midtbanen, samt en back, virker nå ganske fjernt drøyt to dager før transfervinduet lukkes fredag kl 18.00.

«Vi har løsninger for alle situasjoner», sier manager Jürgen Klopp til Liverpool-eksperten James Pearce i «THE ATHLETIC».

Har mer inne

De løsningene vil innbefatte spillere som kan utvikle seg ytterligere, er tilbake fra skader, og som er allsidige.

Det innbefatter Divock Origi som det fremste coveret på topp, støttet av 19-årige Rhian Brewster, og hvor Xherdan Shaqiri og Alex Oxlade-Chamberlain også er offensive alternativer. De to siste en nyervervelse som ikke fikk ut maksimalt i sin første sesong på Anfield, og en som fikk året ødelagt av skade.

Naby Keita og kanskje også Fabinho er andre ferske spillere som det blir ventet enda mer av i 2019/20, selv om sistnevnte hadde en god avslutning som anker på midtbanen. Adam Lallana er en annen midtbanespiller som Jürgen Klopp virker å ha tillit til, hvis han kan slippe alle problemene han har hatt med skader de siste sesongene.

Det er også spillere som spesielt rutinerte James Milner og Fabinho som kan bekle flere posisjoner, og hvor en har Joe Gomez som et annet alternativ på backene.

«La oss være grådige», fortsetter Klopp, og mener da at både de av dagens spillere som var med å vinne Champions League, og de som bare kunne bivåne finalen med en liverbird på brystet, må være sultne etter å ta nye steg.

Wilson og Kent

Av utlånsspillerne forrige sesong var størst forventninger knyttet til Harry Wilson etter et fint år i Derby, mens Ryan Kent også gjorde det bra hos Rangers og Steven Gerrard.

Ifølge Pearce er imidlertid Wilson i samtaler med Bournemouth angående en sesongs utlån, men at Liverpool forlanger et solid beløp for å godkjenne en slik avtale. De vil også ha garantier for at deres mann får spilletid, og da trolig med klausuler om at han kan tilbakekalles hvis han ikke får minutter ute på gresses.

James Pearce mener at en avtale er mer en mulighet heller enn at den er trolig.

Ryan Kent skal være til salgs for om lag £10M, noe interesserte Rangers ikke har mulighet til betale. Leeds er en annen klubb som har vært i bildet. Det skal ikke være aktuelt med utlån, og Liverpool vil beholde Kent dersom det ikke kommer et akseptabelt bud.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]