Dortmund-link gjorde at Phillips endte i Tyskland

Nathaniel Phillips spiller denne sesongen i 2. Bundesliga.

20. sep 2019 kl 08.30 Arild Skjæveland

Stuttgart topper 2. Bundesliga, og er foreløpig i rute til å rykke direkte opp igjen til Bundesliga denne sesongen. Laget står med fire seire og to uavgjorte etter seks kamper.

I TYSKLAND:
I TYSKLAND:  Nat Phillips spiller i Tyskland denne sesongen.

Det var en overraskelse da nyheten kom om at den 22 år gamle midtstopperen Nathaniel Phillips skulle bringe sesongen på lån i Tyskland. Så langt har han spilt én omgang i cupkampen mot Hansa Rostock, har kommet inn som innbytter én gang, og har startet to kamper for Stuttgart.

I forrige ligakamp borte mot Jahn Regensburg satt han på benken, ifølge Transfermarkt.

Mislintat og Klopp

Sven Mislintat jobbet i Borussia Dortmund sammen Jürgen Klopp, og får æren for å ha funnet flere av suksesslagets spillere. I 2017 ble han sjefsspeider i Arsenal, men ppholdet hans i London ble kortvarig, og han er nå sportsdirektør i Stuttgart.

I et intervju med Sport Bild forteller han at det var forholdet hans til Klopp som gjorde at Nat Phillips nå spiller for Stuttgart.

– Forholdet mitt til Jürgen spilt en rolle i denne overgangen. Etter Marcin Kaminski sin skade måtte vi finne en rask løsing. «Kan dette gi mening?», forteller han ifølge Echo.

– Vi fikk sjansen til å hente en veldig god midtstopper som ikke var med i Liverpools tropp. Vi kjente selvsagt til spilleren, men Klopp kom opp til meg, og vi diskuterte hvordan dette kunne passe for alle parter.

Phillips signerte ny kontrakt med Liverpool før låneavtalen gikk i orden tidlig i august.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]