Forklarer den taktiske endringen før scoringen

Måten Liverpools vinnermål kom på var heldig - men det lå en plan bak før en kom i den situasjonen.

30. sep 2019 kl 14.19 Arild Skjæveland

Liverpool slet med å spille seg til sjanser på Bramall Lane. Sadio Mané hadde to store før pause - et langt oppspill fra Virgil van Dijk, og da han skjøt i stolpen etter at Roberto Firmino var uegoistisk og rullet ballen ut til høyre.

Det var spilt hele 70 minutter før Sheffield Uniteds målvakt Dean Henderson måtte gjøre en redning. Den redningen klarte han ikke å gjøre, og han fomlet ballen mellom beina og over streken, etter at Gini Wijnaldum hadde truffet bra på volley.

Målet kom seks minutter etter at en nyfrisert Divock Origi hadde kommet på banen.

– Vi gjorde et bytte før målet, og kanskje vi var heldige. Div var involvert i målet. Vi ønsket å være der, og måtte ha spillere mellom linjene, forklarer Jürgen Klopp til Liverpoolfc.com.

Ville ha flere spillere med frem

Endringen med å sette inn Origi gjorde at Roberto Firmino kunne komme dypere.

– Midtbanespillerne kom ikke opp, så Gini og Hendo kom ikke opp i 10er-posisjonen ved siden av Bobby. For ofte spilte vi til backene, men posisjoneringen i boksen var ikke bra for et innlegg.

– Vi ønsket Bobby mellom linjene, og offensive vinger, så derfor gjorde vi det med Div, og Mo sentralt, sier han.

– Det var slik vi scoret målet. Alle var ikke involvert, men med en slik situasjon - så alt er bra. Det er alltid tilfredsstillende å vinne en kamp. Jeg vil ikke sammenligne dem - alle er bra. Vi har vunnet noen på rad, og da vi kom hit så det ut som at vi skulle gå på et bananskall etter 20-25 minutter. Vi holdt oss inne i kampen, holdt konsentrasjonen, og vant. Alt er bra.

Liverpools neste kamp er hjemme mot RB Salzburg onsdag kveld. Den kampen har avspark kl. 21.00, og sendes på Viasport 1 og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]