Hvorfor Gary Neville tror Liverpool kan bli ligamester

Den tidligere rivalen forklarer om problemet som kan hindre Manchester City å gjenta ligagullet.

17. sep 2019 kl 11.11 Torbjørn Flatin

I sin analyse av ligarunden på Sky Sports mandag kveld, sammen med Jamie Carragher, ga Gary Neville uttrykk for et problem som kan frata Manchester City et for mange forventet ligagull.

Den tidligere forsvarsspilleren til Manchester United er av den motvillige oppfatningen at med dagens lag kan det bli Liverpool som vinner Premier League 2019/20.

Laporte er langtidsskadet

Manchester City tapte på lørdag 3-2 borte mot Norwich, og som gjør at Liverpool leder ligaen med fem poeng etter fem spilte seriekamper.

«Hva som vil koste Manchester Premier League tittelen er dersom Stones og Otamendi fortsetter å spille sammen», er den klare meldingen fra Gary Neville.

John Stones og Nicolas Otamendi var midtstopperparet mot Norwich, og statistikken viser at City bare har vunnet 68 prosent av kampene som de har startet sammen i.

Årsaken til at manager Pep Guardiola valgte paret på Carrow Road var at han har fått Aymerie Laporte skadet, med en kneskade som ventes å holde franskmannen utenfor for resten av 2019, og i tillegg forlot veteranen Vincent Kompany klubben før sesongen.

Var blitt vraket

«Slik de to nå spiller sammen vil ikke City vinne ligaen», fortsetter Neville.

«Siden Laporte kom til klubben sluttet Guardiola å spille Stones og Otamendi sammen. Siste gangen de spilte sammen i en stor kamp var da Liverpool vant 4-3 (januar 2018 på Anfield).»

«Otamendi blir alltid avslørt som midtstopper, han er alltid bakpå og sinker angrepsspillet. Han er ingen Pep Guardiola midtstopper. Han er impulsiv, midtstopperne til Pep Guardiola er ikke impulsive.

Stort problem

«Med Sir Alex Ferguson var det slik at det alltid var et tidspunkt hvor nok var nok med noe som ikke fungerte. Jeg tror Guardiola bestemte etter den nevnte kampen at disse ikke kan spille sammen.»

«De hadde ikke spilt sammen siden. Med Kompany også borte er det et stort problem for City.»

Manchester City spiller på onsdag i Ukraina mot Shaktar Donetsk, før de tar i mot bunnlaget Watford i Premier League førstkommende lørdag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]