– Jeg er sjokkert over inkompetansen

Napolis manager med oppsiktsvekkende tirade mot garderoben på San Paolo.

12. sep 2019 kl 11.53 Marius Rabben

Uka før skal Liverpool møte Napoli borte i Champions League mener italienernes manager, Carlo Ancelotti, at oppussingen av garderoben på San Paolo har gått for tregt.

Stadionet, som eies av kommunen, har vært Napolis hjemmebane siden 1959, og i sommer ble det påbegynt en renovering som skulle være ferdig til like etter seriestarten.

Foran landslagspausen ble derfor de to første ligakampene spilt på bortebane, og på lørdag finner sesongens første hjemmekamp sted mot Sampdoria.

– Hvor skal vi skifte?!

Så kommer Liverpool på besøk påfølgende tirsdag.

Men under en inspeksjon 70 timer før lørdagens kamp er ikke hjemmegarderoben helt klar ennå. Det har fått Ancelotti til å reagere.

– Jeg har sett tilstanden på garderobene på San Paolo. Det finnes ingen ord, forteller 60-åringen i en pressemelding på klubbens nettside.

– Jeg aksepterte klubbens forespørsel om å spille de to første kampene på bortebane, slik at arbeidet kunne ferdigstilles som lovet.

– Man kan bygge et hus på to måneder, men de var ikke kapable til å renovere garderobene! Hvor er det vi skal skifte i kampene mot Sampdoria og Liverpool? Jeg er sjokkert over inkompetansen til folkene som har ansvar for arbeidet.

– Hvordan kunne regionen, kommunen og kommisjonærene ikke klare å holde det som ble lovet? Dette lukter ignorering og mangel på et bånd til byens lag.

BLIR VENTELIG KLART:
BLIR VENTELIG KLART:  Ancelotti synes arbeidet med garderobene har tatt for lang tid, men ifølge arbeiderne skal alt være klar til helga og neste ukes møte med Jürgen Klopp og Liverpool.

– Jeg er forferdet, avslutter Ancelotti i pressemeldingen.

– Snart klart

Men en byrådsrepresentant, som også har inspisert garderobene, hevder at det bare er detaljer som nå gjenstår, og at de vil være klare til helgas ligakamp.

– Bortsett fra et par dører som skal settes inn og noen hyller som skal på plass, er resten klart, sier han, ifølge CalcioNapoli24.

– På lørdag vil Napoli kunne skifte som normalt i den oppussede garderoben.

Liverpool skal ha blitt informert om at dette ikke gjelder bortegarderoben på San Paolo, opplyser Telegraph.

Dermed vil fasilitetene for Jürgen Klopps mannskap være de samme som under Champions League-kampen der i fjor høst.

NYE DUELLER:
NYE DUELLER:  Liverpool og Napoli møttes i Champions League-gruppespillet også forrige sesong, og har spilt mot hverandre i pre-season de to siste årene. I sommer vant italienerne 3–0 i Edinburgh.

– Foran skjemaet

Angrepet fra Napoli-manageren «sjokkerer» arbeidets prosjektleder, Filomena Smiraglia.

– Vi hadde et besøk i garderoben av Napolis visepresident, Edoardo de Laurentiis, som skrøt av jobben som var gjort foran arbeiderne, sier Smiraglia til La Gazzetta dello Sport.

Ifølge Carlo Perego i firmaet som står for arbeidet, Tipiesse, vil alt være klart innen fristen.

– Vi er ikke på etterskudd. Faktisk er vi foran tidsskjemaet, sier han.

Bortekampen mot Napoli spilles tirsdag 17. september kl. 21.00.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]