- Jeg føler meg litt nedbrutt

Xherdan Shaqiri understreker at han generelt trives i Liverpool, men at han gjerne skulle ha spilt mer.

19. sep 2019 kl 13.05 Torbjørn Flatin

- Det er ikke lett for meg, det er klart at jeg er litt nedbrutt, innrømmer Xherdan Shaqiri overfor Teleclub.

14 minutter spilletid

Det er lett å forstå frustrasjonen til den 27-årige sveitseren. Denne sesongen har han spilt 14 minutter totalt, hvis en ikke regner overtid, etter å ha kommet inn etter 85 minutter mot Burnley, 84 minutter mot Newcastle og 87 minutter nå sist mot Napoli.

Jürgen Klopp snakket tidligere i denne måneden at det snart ville være tid for å bruke troppen, og gi benkeslitere en sjanse, men foreløpig lar det vente på seg i tilfellet Shaqiri. Han vil håpe på sin første start for sesongen mot Chelsea på søndag, men mer sannsynlig vil det heller dreie seg om ligacup mot MK Dons førstkommende onsdag.

- Du må være i stand til å håndtere det og akseptere det, forklarer Shaq. – I det minste har jeg hele tiden vært med i troppen.

Liker seg på Merseyside

- Jeg kan ikke spørre manageren om å få spille før hver eneste kamp, sukker Shaqiri videre. Mannen med 82 landskamper for Sveits fritok seg fra landslaget under siste landskampsopphold, for å kunne forberede seg best mulig hos Liverpool. Foreløpig har det imidlertid ikke gitt ham særlig mer med spilletid, selv om sene innhopp i de to siste kampene mot Newcastle og Napoli kanskje kan ses på som et lite fremskritt.

- Jeg føler meg veldig komfortabel her, understreker samtidig den vanligvis blide kraftpluggen med de korte beina. – Vi har en glimrende trener, det er en glimrende klubb. Det er en familieklubb.

- Jeg håper jeg kan få være med å bringe ligagullet tilbake til Liverpool etter 30 år.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]