– Jeg har ikke vært på Anfield siden jeg forlot klubben

Det er snart fire år siden Brendan Rodgers var ferdig i Liverpool. På lørdag er han tilbake.

30. sep 2019 kl 14.40 Arild Skjæveland

Det blir toppkamp på Anfield på lørdag, når ledende Liverpool tar imot et Leicester City som imponerer stort, og ser ut til å være en reell utfordrer til topp fire denne sesongen.

Jamie Vardy og co har sluppet inn fem mål, færrest i Premier League sammen med Liverpool, og ligger på tredjeplass på tabellen.

Dette blir første gang Brendan Rodgers returnerer til Anfield med en annen klubb siden han mistet jobben i oktober 2015. Faktisk er det første gang han er tilbake på Anfield i det hele.

– Jeg ser virkelig frem til det, for jeg har ikke vært tilbake siden jeg forlot klubben. Det er en utrolig klubb, som var veldig bra med meg i tiden min der. Jeg lærte så mye, og fikk mye god erfaring, sier Brendan Rodgers til The Mirror.

Imponert over det Liverpool har fått til

Rodgers er imponert over det Liverpool har fått til under Jürgen Klopp de siste sesongene.

– De har vært fantastiske de siste årene. De er Champions League-vinnere, så jeg gleder meg til å komme tilbake, sier han.

Hans Leicester-lag ligger bare to poeng bak Manchester City. Opp til Liverpool er det sju poeng før lørdagens kamp.

– Premier League er en tøff liga, men fokuset og sulten til spillerne hver uke har vist at de kan spille på et veldig høyt nivå. Prosessen har vært veldig bra. Spillerne er glade for hvordan de spiller, og det er alltid fint å ha tallene som støtter opp om det. Det er fortsatt veldig tidlig, så vi vil ikke ta av.

– Topp seks har vært der i mange år, og tallene viser at de har stukket fra lagene under. Vi forbedrer oss, og viser veldig god utvikling. Da jeg kom hit var tanken at vi skulle ha sjansen til å utfordre. Topp seks er der. Det kommer til å bli tøft, men dersom vi kan kjempe og utfordre de store, så er det målet. Da jeg kom hit, var utfordringen at jeg kunne få til europacupspill, og det er utfordringen jeg ønsket, sier han.

Liverpool - Leicester spilles lørdag kl. 16.00, og sendes på TV 2 Sport 1 og TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]