NY MANAGER:  Det er snart fire år siden Jürgen Klopp kom til Liverpool.

Jürgen Klopp om hvordan han fikk LFC tilbake til toppfotballen

Liverpools manager forklarer hva som er hovedmålet for de helrøde hver sesong.

I første del av et langt intervju med Liverpool Echo forklarer Jürgen Klopp den strategien han hadde da han kom til Anfield, og hvordan han skulle få de røde tilbake på skinnene igjen.

Resultater og selvtillit

«Jeg så ikke på det som at jeg måtte forandre mye. Greit, det var klart at noe ikke var helt som folk ønsket det. Jeg har tidligere sagt at det var et lag som ingen likte, ikke en gang laget selv, og det var noe som først og fremst måtte forandres på», forklarer Liverpools manager.

«Mitt mål var å forbedre de spillerne som allerede var der. Det at de skulle føle sin verdi, at de var på den rette plassen og i den rette klubben, og at historien ikke skulle tynge dem for mye. Da må du få tilbake selvtillit, og det gjør du ved å få resultater.»

«Det skjedde ikke umiddelbart, men vi spilte i to finaler og det var bra. Vi hadde i tillegg et par virkelig interessante og positive kamper, som borte mot Man City hvor vi var virkelig imponerende og så vidt jeg husker vant vi også borte mot Chelsea.»

«Det var bra for oss, men det var bare det første skrittet.»

Alle ble bedre

Klopp hentet inn spillere som Sadio Mané, Gini Wijnaldum og Joel Matip, hvor spesielt førstnevnte markerte seg i en trio som etter hvert bestod av Mané, Roberto Firmino og Philippe Coutinho.

«I fotball er det to måter du kan bli bedre på. En er å kjøpe gode spillere og den andre er gjennom trening. Det er uansett godt å ha tid sammen, noe du vanligvis ikke får nok av. Da hadde vi imidlertid tid.»

«I en klubb som Liverpool kan du ikke kaste bort tid på spillere som ikke er i verdensklasse eller har potensial til å bli verdensklasse. Det var slik vi tenkte og det har fungert rimelig bra. Alle guttene har forbedret seg mye siden vi kom sammen og det er hva du må gjøre. Hva vi enn oppnådde kom fordi guttene tok de neste stegene, ble mer modne, fikk mer selvtillit og ble mer overbevist om måten vi spilte på.»

Tilbake i toppfotballen

«Vårt store mål var å kvalifisere oss til Champions League. Dette er imidlertid den vanskeligste ligaen å kunne gjøre det, men vi greide det nå.»

I 2016/17 endte Liverpool inne blant topp fire, etter å ha vunnet siste kamp med 3-0 hjemme mot Middlesbrough.

«Det var det neste steget for oss» erkjenner Klopp. «Vi hadde blitt nr. 8 og spilte i to finaler sesongen før, men det var «små» finaler i Europa og England. Folk (utenfra) begynner bare å bry som om Europa League når vi kom til finalen.»

«Hovedmålet for klubben må alltid være å kvalifisere seg til Champions League. Det er så viktig fra et finansielt standpunkt, angående en merkevare, vi var nødt til å vise at vi var tilbake i toppfotballen.»

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
08.12.2019 kl 21:40

Shaqiri forteller om en god atmosfære i Liverpool-garderoben

Sveitseren gir et innblikk i hvorfor Liverpool imponerer som de gjør.

+
08.12.2019 kl 20:20

Liverpool har hatt den perfekte oppladningen, men det har også Red Bull Salzburg

Braut Haaland & co. har sendt en advarsel retning England, før tirsdagens avgjørende Champions League-kamp.

+
08.12.2019 kl 17:08

Med et kontroversielt valg, leder tidligere Liverpool-spiller Fantasy Premier League

Nick Tanner ligger øverst blant sju millioner spillere, og pustes i nakken av Magnus Carlsen.

+
08.12.2019 kl 16:35

Liverpool U18 tok en komfortabel seier

De rødes unggutter valset over Derby County.

+