Kent er gjenforent med Gerrard

Natt til tirsdag ble overgangen bekreftet.

3. sep 2019 kl 01.07 Marius Rabben

Rangers' kjøp av Ryan Kent er nå gjennomført, bekrefter klubbene.

Skottene betaler 6,5 millioner pund for overgangen, og med klausuler kan summen stige til 7,5 millioner pund.

Liverpool FC får også 20 prosent av et eventuelt videresalg.

Fireårskontrakt

22-åringen, som ble årets unge spiller i Skottland på utlån i Rangers forrige sesong, returnerer dermed til Glasgow-klubben som ledes av Steven Gerrard.

Blåtrøyene bekrefter at han har skrevet under på en fireårskontrakt.

Ifølge journalistene James Pearce og Paul Joyce avslo Liverpool også bud fra Leeds på 4,5 millioner pund og fra den russiske klubben Krasnodar på 5 millioner pund i forrige måned.

Rangers har hatt Kent på høyt ønskelisten sin hele sommeren, men ettersom verken han eller de røde ønsket en ny låneavtale, sto en potensiell overgang lenge på stedet hvil fordi Liverpools opprinnelige priskrav var for høyt.

Håpet virket faktisk å være ute for Gerrard & co med kort tid igjen av det internasjonale transfervinduet, men mandag kom omsider rapportene i pressen om at partene nærmet seg enighet.

Og natt til tirsdag norsk tid er altså bekreftelsen klar: Kents permanente overgang til Rangers er fullført.

Flere utlån

Etter å ha gått gradene på Liverpool-akademiet ble utlån veien til førstelagsfotball for den offensive kantspilleren. Først hadde han opphold i Coventry City og Barnsley, så ble en tur til tysk fotball og Freiburg terminert tidligere enn planlagt etter lite spilletid.

Tilbake i England i januar i fjor ble han lånt ut til Bristol City, og hele fjorårssesongen ble tilbrakt i Rangers-trøye på Ibrox. Nå er han tilbake i den skotske storbyen – uten å være på lån.

Foruten en rekke opptredener i treningskamper de siste somrene fikk Kent én tellende A-lagskamp for Liverpool – mot Exeter City i FA-cupen i januar 2016.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]