Klopp våknet opp på lasteplanet på en lastebil og husket ingenting

Slik feiret manageren Bundesliga-tittelen i 2011.

7. sep 2019 kl 17.36 Arild Skjæveland

I 2011 vant Jürgen Klopp sin første Bundesliga-tittel med Borussia Dortmund. Tittelen kom i hans tredje sesong - og i Amazone Prime sin nye dokumentarserie om «der BVB» forteller Liverpools manager om festen da ligamesterskapet ble sikret. Eller det lille han husker av det.

– Jeg var skikkelig full - noe som kan ha vært tydelig i noen intervjuer. Jeg husker ikke så mye, så det gir mening. Fra festen etter vi vant seriemesterskapet i 2011 husker jeg bare én ting – og jeg vet ikke om jeg har fortalt det til noen, forteller han i dokumentaren «Inside Borussia Dortmund».

– Jeg våknet opp på et lasteplan på en lastebil i en garasje, helt alene. Jeg husker det, men vet ingenting om hva som skjedde i timene før.

– Ingen spurte «hva er det med treneren?» eller noe. Jeg våknet opp, klatret ut av lastebilen og var i en stor fabrikkhall.

Sammen med klubbens daglige leder

Men Klopp var ikke alene i fabrikkhallen.

– Så gikk jeg over hallen og så silhuetten til en mann. Jeg plystret, for jeg kan plystre ganske høyt, og la merke til at silhuetten satte ned farten, forteller han videre.

DAGLIG LEDER:
DAGLIG LEDER:  Hans-Joachim Watzke var tilstede, og bekrefter Klopps historie.

– Jeg ventet, og så «Aki» Watzke. Så «Aki» og jeg var de eneste menneskene på dette store området.

Aki er kallenavnet på Borussia Dortmunds daglige leder Hans-Joachim Watzke.

60 åringen, som har vært i klubben siden 2005 og fortsatt er daglig leder, bekrefter historien.

– Jürgen var ferdig. Han festet alltid hardest av alle. Han sa til meg: «Aki, jeg må komme meg bort herfra», så jeg sa «Jürgen, la oss komme oss ut».Vi prøvde lykken og begynte å gå frem til noen stoppet, men det var ikke så lett for byen var stengt av. Etter ti minutter eller noe stoppet en bil, så jeg hoppet ut i veien, sier Watzke.

I en bil full av kyllinger

Men det var ikke over der. Duoen måtte komme seg inn igjen til sentrum.

– Aki stoppet en gammel Mercedes i veien, og det var en tyrkisk mann i en stasjonsvogn. Aki sa «ta oss til den italienske restauranten» og han svarte «nei, jeg kjører dere ikke der». Aki tok hånden i lommen, finner 200 euro og sier, «det skal du», sier Klopp.

– Han ser pengene, sier ok. Aki sitter foran og jeg ligger bak. Jeg slo hodet mitt inn i siden av bilen, og var litt slitt, men hørte bare klukkelyder.

– «Hva er det som foregår?» tenkte jeg. Jeg trodde jeg drømte - men det gjorde jeg ikke. Bagasjerommet var fullt av kyllinger.

Klopp ble sluppet av hos familien inne i sentrum. Året etter tok han det mer med ro.

– Det andre året gikk det mye bedre, og jeg sørget for at jeg holdt et roligere tempo med drikkingen, sier Klopp.

Hvem vet hvor han våkner opp dersom Liverpool skulle vinne en ligatittel…

Inside Borussia Dortmund er tilgjengelig på Amazon Prime nå.

PARADEN I JUNI:
PARADEN I JUNI:  Jürgen Klopp var i godt slag da Liverpool feiret Champions League-triumfen, men det gikk ikke like langt som i 2011.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]