LFC feilet med å registrere «Liverpool» som varemerke

Liverpool FC kommer ikke til å anke avgjørelsen.

26. sep 2019 kl 12.47 Arild Skjæveland

Det har vært kraftige reaksjoner etter at det i sommer ble rapportert at Liverpool FC forsøker å gjøre ordet «Liverpool» til sitt varemerke, slik at ingen kan bruke det i fotballsammenheng uten klubbens samtykke.

Målet var at det skulle forhindre forfalskninger av drakter og andre supportereffekter, og åpne for at klubben kunne gå til rettslige skritt mot organisasjoner som selger produkter eller tjenester som bruker ordet «Liverpool».

Det førte til kraftige protester fra lokale butikker, byrådet, og fotballklubber som City of Liverpool FC.

Feilet med søknaden

Nå har Liverpool FC fått beskjed om at de har fått avslag på søknaden fra The Intellectual Property Office (IPO). Det er det samme som vi i Norge kaller Patentstyret.

Ifølge James Pearce i The Athletic kommer ikke klubben til å anke avgjørelsen. LFC har nå kommet med en pressemelding:

«Klubben aksepterer avgjørelsen som er tatt, i hovedsak på grunn av at den offisielle dommen bruker den geografiske betydningen til Liverpool som by, i sammenligning til stedsnavn som har blitt varemerke for andre fotballklubber i Storbritannia».

«Vi kommer til å fortsette med å aggressivt forfølge de operasjonene som i stor skala prøver å utnytte vårt åndsverk, og vil oppfordre de relevante myndighetene til å ta avgjørende tiltak mot slik kriminell virksomhet, uansett hvor den eksisterer».

Klubbens daglige leder Peter Moore sier at søknaden ble sendt inn i god tro, og at målet var å forsvare og beskytte klubbens interesser og supporterne - men at han aksepterer avgjørelsen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]