STØTTE:  Liverpool-spillerne viste sin støtte til Seán da finalebilletten i 2018 ble sikret i Roma. Senere har han blant annet blitt markert under en treningskamp i Dublin og det er spilt legendekamp til hans ære.

Nytt steg i behandlingen for Seán Cox

Familien har kommet med oppdatering om tilstanden hans.

Det er nesten halvannet år siden den irske Liverpool-supporteren Seán Cox ble et tilfeldig offer utenfor Anfield da han ble overfalt av Roma-ultras i forkant av Champions League-semifinalen.

Seán fikk kritiske hodeskader og ble liggende i koma i tre måneder. Familiefaren, som nå er 54 år, mistet evnen til å gå og prate, og er følgelig avhengig av pleie i lang tid fremover.

Nå opplyser kona, Martina, at Seán flyttes til et nevrologisk rehabiliteringssenter i Nord-England, etter å ha fått behandling på et sykehus i den irske havnebyen Dún Laoghaire siden april 2018.

Der skal han i gang med et tre måneders program for å styrke motorikk og taleevnen.

– Tvilsomt at han kan gå igjen

– Seán har hatt fremgang de siste 18 månedene, men det går ekstremt sakte, forklarer Martina Cox, ifølge Irish Times.

– Han synes det er veldig vanskelig å uttrykke seg verbalt, og selv om det virker som han kan høre og forstå mer nå, er evnen til å prate veldig svekket. Det er tvilsomt at han noen gang vil kunne gå igjen, noe som er vanskelig å akseptere for en som har vært så aktiv som Seán var.

– På den lyse siden er han fortsatt en sportsfanatiker som alltid er i godt humør når han ser Dublin GAA eller Liverpool på TV-skjermen, sier Martina.

Tilpasser familiehuset

Cox-familien har heldigvis fått god støtte fra Liverpool FC og resten av fotballmiljøet etter den brutale hendelsen. Blant annet ble det i april i år spilt en veldedighetskamp mellom Liverpool Legends og et sammensatt irsk landslag i Dublin for å skape inntekter til den kostbare behandlingen gjennom Seán Cox Rehabilitation Trust.

Mens spesialister skal jobbe med Seán de neste månedene, skal familiehuset i irske Dunboyne renoveres og tilpasses rullestol og annet utstyr. Planen er at det skal være klart til rundt jul. 

– Det betyr at Seán kan få tilbringe tid med familien hjemme istedenfor å hele tiden være på sykehus, fortsetter Martina.

– Hele Cox-familien er kjempetakknemlig på Seáns vegne for den vedvarende støtten.

Liverpool FC skriver på sin nettside at Seán og familien skal tilbake til Anfield i oktober etter å ha personlig blitt invitert av klubbens daglige leder, Peter Moore.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
16.10.2019 kl 21:20

Champions League-finalen kan bli flyttet grunnet Tyrkias militæraksjon i Syria

Champions League-finalen 2020 skal spilles i Istanbul, men UEFA har blitt spurt om flytte finalen.

+
16.10.2019 kl 17:48

Solskjær bekrefter: Pogba og de Gea mister søndagens kamp

Solskjær bekrefter at Manchester United må klare seg uten to av sine største stjerner når Liverpool kommer på besøk.

+
16.10.2019 kl 16:59

Forsinkelse i offentliggjøringen av TV-kampene skaper misnøye blant supportere

TV-kampene i Premier League for desember og januar skulle blitt offentliggjort fredag 11. oktober, men har fremdeles ikke kommet ut.

+
16.10.2019 kl 15:08

Hoever tatt ut i landslagstroppen til U17 VM

Liverpool får enda tynnere dekning på høyrebacken.

+