Nytt steg i behandlingen for Seán Cox

Familien har kommet med oppdatering om tilstanden hans.

5. sep 2019 kl 22.41 Marius Rabben

Det er nesten halvannet år siden den irske Liverpool-supporteren Seán Cox ble et tilfeldig offer utenfor Anfield da han ble overfalt av Roma-ultras i forkant av Champions League-semifinalen.

Seán fikk kritiske hodeskader og ble liggende i koma i tre måneder. Familiefaren, som nå er 54 år, mistet evnen til å gå og prate, og er følgelig avhengig av pleie i lang tid fremover.

Nå opplyser kona, Martina, at Seán flyttes til et nevrologisk rehabiliteringssenter i Nord-England, etter å ha fått behandling på et sykehus i den irske havnebyen Dún Laoghaire siden april 2018.

Der skal han i gang med et tre måneders program for å styrke motorikk og taleevnen.

– Tvilsomt at han kan gå igjen

– Seán har hatt fremgang de siste 18 månedene, men det går ekstremt sakte, forklarer Martina Cox, ifølge Irish Times.

– Han synes det er veldig vanskelig å uttrykke seg verbalt, og selv om det virker som han kan høre og forstå mer nå, er evnen til å prate veldig svekket. Det er tvilsomt at han noen gang vil kunne gå igjen, noe som er vanskelig å akseptere for en som har vært så aktiv som Seán var.

– På den lyse siden er han fortsatt en sportsfanatiker som alltid er i godt humør når han ser Dublin GAA eller Liverpool på TV-skjermen, sier Martina.

Tilpasser familiehuset

Cox-familien har heldigvis fått god støtte fra Liverpool FC og resten av fotballmiljøet etter den brutale hendelsen. Blant annet ble det i april i år spilt en veldedighetskamp mellom Liverpool Legends og et sammensatt irsk landslag i Dublin for å skape inntekter til den kostbare behandlingen gjennom Seán Cox Rehabilitation Trust.

Mens spesialister skal jobbe med Seán de neste månedene, skal familiehuset i irske Dunboyne renoveres og tilpasses rullestol og annet utstyr. Planen er at det skal være klart til rundt jul.

– Det betyr at Seán kan få tilbringe tid med familien hjemme istedenfor å hele tiden være på sykehus, fortsetter Martina.

– Hele Cox-familien er kjempetakknemlig på Seáns vegne for den vedvarende støtten.

Liverpool FC skriver på sin nettside at Seán og familien skal tilbake til Anfield i oktober etter å ha personlig blitt invitert av klubbens daglige leder, Peter Moore.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]