Trolig tilbake etter neste landslagspause

Liverpool kan måtte klare seg uten Alisson i sju kamper til.

13. sep 2019 kl 16.59 Marius Rabben

Det betyr at Alisson Becker mest sannsynlig returnerer først i midten av oktober.

– Han ser bra ut og har fremgang, men vi kan ikke legge noe press på ham, sier Jürgen Klopp på fredagens pressekonferanse.

Vet ikke nøyaktig

Alisson pådro seg en leggskade i ligapremieren 9. august, og klubben har ikke gått ut med forventet returdato. Ifølge lokale journalister var antakelsen alt fra fire til åtte uker.

Nå avslører Klopp at det interne målet hele tiden har vært at Alisson skulle returnere etter sesongens andre landslagsopphold.

LEGGSKADE:
LEGGSKADE:  Det var under et utspill i Norwich-kampen da foten tilsynelatende sviktet, og Alisson pådro seg en «alvorlig skade i leggen», forteller Klopp.

Siste kamp før den pausen er hjemme mot Leicester lørdag 5. oktober.

– Det var en skikkelig alvorlig skade i leggen. Nå går det mye bedre, selvsagt, og det er bra for oss og bra for ham, men vi vet ikke nøyaktig hvor lang tid det vil ta.

Hvis brasilianeren returnerer i første kamp etter oppholdet, blir det faktisk mot Manchester United borte søndag 20. oktober.

– Planen er å bli klar til resten av sesongen

Før den tid skal Liverpool spille totalt sju kamper til. Potensielt vil Alisson da ha gått glipp av lagets elleve siste kamper, alle turneringer inkludert.

Men flere ganger påpeker manageren at de ennå ikke vet nøyaktig når sisteskansen er klar igjen.

– Målet vårt var hele tiden at han kunne bli klar etter neste landslagspause. Men vi vet ikke. Så det er som sagt ikke noe press, og forhåpentligvis vil alt være bra igjen for resten av sesongen. Det er planen.

Keïta mye nærmere

Samtidig kan Naby Keïta være tilbake i full trening etter Champions League-åpningen om fire dager, forteller Klopp.

SNART TILBAKE:
SNART TILBAKE:  Keïta har vært ute med en hofteskade siden midten av august, men ventes tilbake i full trening neste uke.

Det er hofteskaden han fikk like før supercupfinalen mot Chelsea som har holdt 24-åringen ute den siste måneden.

– Naby er nærme. Mye nærmere enn Ali, forteller Klopp.

– Jeg tror han kan være tilbake i trening når vi returnerer fra Napoli neste uke.

Ellers kan han velge fra en nesten skadefri stall, med kun Nathaniel Clyne og tenåringen Paul Glatzel, som denne uka fikk ny kontrakt, ute.

– Clyney og Paul Glatzel er åpenbart fortsatt langt unna, men de tar også store steg. Hvis jeg ikke har glemt noen nå, ser resten av stallen ganske bra ut for øyeblikket, sier Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]