– Det var en sensasjonell kamp - med et sensasjonelt mål fra en Scouser

Dette sa Jürgen Klopp og målscorer Curtis Jones etter kampen.

5. jan 2020 kl 19.31 Arve Vassbotten

– De spilte modig fotball, og det var utrolige individuelle prestasjoner fra både gutter og menn også, sa Jurgen Klopp til BBC etter at et svært reservepreget Liverpool slo Everton 1-0 i FA-cupens 3. runde.

– Adam Lallana spilte en veldig god kamp, og Joe Gomez, organiserte hele forsvaret for kanskje første gang i sitt liv.

– Det var en sensasjonell kamp, og et sensasjonelt mål fra en Scouser. Hvem kan be om mer? Du kan ikke levere som disse guttene gjorde hvis du ikke tror du kan prestere i laget.

– De tenker slik alle sammen. Jeg er så fornøyd med at alle sto fram i kveld, sa Klopp.

– Gutten er en fremragende spiller, men jeg kan ikke forstå hvorfor folk ikke spør om Chirivella, Larouci eller Williams. Må de alle score mål for å bli snakket om?

– Jeg er ikke overrasket over at Curtis scoret et slikt mål. Men han må fortsatt lære og forbedre seg. Men han er 18 år, som er utrolig.

– Jeg kan ikke forklare det

Curtis Jones var ikke engang født sist Everton vant en tittel, og heller ikke sist Everton vant på Anfield. Selv sørget han for at den rekken fortsatte med et herlig skudd i krysset.

– Jeg kan ikke forklar det. Ballen kom til meg, og jeg hadde bare en tanke og det var å skyte. Heldigvis ble det et flott mål, sa Curtis Jones til Viasport etter kampen.

– Det var stort for meg og resten av guttene.

– Til tider er det frustrerende å være rundt førstelaget og lære mye, men så sitte på benken og se på, for så å få en smak av det å være på banen, og så tilbake på benken, sa han i et annet intervju.

– Jeg har praktisk talt tryglet om å komme inn, men forhåpentligvis har jeg levert med et bra mål.

VILL JUBEL:
VILL JUBEL:  Liverpools unggutter hadde god grunn til å juble søndag kveld.

Milner med muskelskade

– To spillere startet forrige kamp, en ble skadet. Det er situasjonen vi er i. Det er derfor managere gjør mange endringer. Det handler ikke om cupen, men om timingen.

– James følte smerte i en muskel, sa Klopp på pressekonferansen litt seinere.

– Elsket hvert sekund

– Alt det andre var helt perfekt. Det var en sensasjonelt god prestasjon av et ikke altfor erfarent lag. Det var første gangen for mange av dem at de spilte på dette nivået, foran dette publikummet mot en motstander som Everton. Jeg elsket hvert sekund av denne kampen, utbroderte Klopp videre på pressekonferansen etterpå.

– Det var litt vilt i første omgang, men det var også mange briljante øyeblikk. Defensivt nå man snakker om organisering og press var det fantastisk.

– Vi scoret målet og vi kontrollerte kampen til tider. Jeg liker hver eneste individuelle prestasjon. De var veldig bra.

Om Minaminos debut

Minamino fikk sin Liverpool-debut etter overgangen fra RB Salzburg, og ble brukt i rollen til Firmino.

– Han var super. Akkurat den spilleren vi ønsket. Dette var hans første kamp i et lag han ikke kjenner. Han har bare hatt to treningsøkter med dem, men viser at han forstår spillet, har ferdigheter og en herlig holdning.

– Han var ikke sliten, vi ønsket bare å bytte ham ut, slik at Ox kom inn.

– Hvis du er Liverpool-spiller, må du respektere prinsippene til denne klubben. Du kan ikke alltid spille den beste fotballen, men du kan alltid kjempe, og det gjør oss til en vanskelig motstander. Det er det samme for publikum, de å rope så høyt de kan.

– Det er så viktig at ungguttene lærer hvordan vi spiller. Jeg så det i dag. Jeg fortalte guttene at de må være stolte av prestasjonen, den var eksepsjonell, sa Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]