Grepet som viser at troen er stor på Brewster

Det er høye forventninger til utlånsspilleren i Swansea.

16. jan 2020 kl 15.00 Kenneth Baraas

Rhian Brewster dro tidligere denne måneden på utlån til Championship-klubben Swansea. Angriperen fikk sin debut fra start i helgens oppgjør mot Cardiff, en kamp som endte målløst. 

Waliserne jakter opprykk til det gjeveste selskap, Premier League, og det er høye krav og forventninger til Liverpools utlånte unggutt. 

– Selv om han er en ung spillet som er under utvikling, så har Steve Cooper sagt at han forventer at Brewster leverer varene, sier reporter Ian Mitchelmore, som dekker Swansea City for Wales Online, i et intervju med Liverpool Echo

– Swansea var desperate etter forsterkninger denne måneden. Brewster har en god arbeidskraft og flere andre gode kvaliteter, men Swansea forventer scoringer ham. 

– Han er ikke bare her for å skaffe erfaring, han er her for å levere. 

Tok spissplassen

Swanseas kanskje største stjerne er André Ayew, som også spiller spiss. Det var knyttet usikkerhet til hvilken rolle Brewster ville ta i laget, ettersom Ayew var et soleklart valg på topp. 

Manager Steve Cooper valgte likevel å spille Brester som enslig spiss og dyttet Ayew ut på kanten. 

– Det var et modig valg av Cooper, for han kunne brukt Ayew på topp som han gjorde ved forrige møte med Cardiff da Swansea vant 1-0. 

– Men han plasserte Ayew ute på høyresiden og viste sin tillit til Brewster, en spiller han kjenner godt fra tidligere. 

Cooper har vært manageren til Brewster på aldersbestemte landslag, og da bøttet utlånsspilleren inn med mål og ble blant annet toppscorer i U17-VM. 

GODT FORHOLD: Brewster og Cooper har samarbeidet tidligere. Her fra U17-VM i 2017.

GODT FORHOLD: Brewster og Cooper har samarbeidet tidligere. Her fra U17-VM i 2017.

– Han signerte nylig og har hatt noen treninger med sine nye lagkamerater, så han har hatt litt tid til å bli kjent med spillerne og system. 

– Det største problemet for Swansea denne sesongen har vært antall mål. 

Journalisten påpeker savnet av Oli McBurnie (nå Sheffield United) og Daniel James (nå Manchester United), men forhåpentligvis kan Brewster finne seg raskt til rette og dempe savnet av duoen. 

Neste kamp er til helgen, da tar Swansea imot Wigan. Kampen spilles lørdag klokken 16:00. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]