Arsenal skal vise kamper for supportere på Emirates

Det ser ikke ut til å bli lov med tilskuere på engelske fotballkamper på en stund, men klubbene kan vise kampene på storskjerm.

8. okt 2020 kl 21.31 Jens Hapnes Rege

Arsenal skal begynne å vise kampene deres på Emirates Stadium for medlemmer så lenge kampene spilles bak lukkede dører, skriver Telegraph torsdag ettermiddag. 

Klubben bekreftet onsdag at opp til 368 supportere får komme på stadion og se kamper, og flere andre Premier League-klubber skal ha planlagt tilsvarende tilstelninger. 

Bare bortekamper

Arsenals sendinger vil i første omgang være begrenset til bortekamper.

De som er tilstede på stadion må gjennomgå en temperatur- og ID-sjekk når de ankommer stadion, og munnbind må brukes når de ikke befinner seg i deres tildelte områder. 

MUNNBIND: De fleste har anskaffet seg et munnbind i Korona-tiden.

MUNNBIND: De fleste har anskaffet seg et munnbind i Korona-tiden.

Ønsker supportere tilbake

Å vise kampene på deres egne arenaer skal være det neste trekket i den engelske fotballens kamp for å få tilskuere tilbake på tribunen.

At kamper allerede vises på kinoer og puber, samt at store kunst- og musikksteder kan arrangere sosialt distanserte begivenheter innendørs, skal ha samlet engelsk fotball i motstanden til de nåværende retningslinjene. 

Noen av kriteriene for at at stadioner skal kunne vise kampene er at banen ikke synes fra området fansen befinner seg i, at de følger retningslinjene fra myndighetene og at de som deltar ikke bruker delene av stadion som er underlagt streng kontroll på kampdager, hvor spillere og ansatte oppholder seg. 

Kinoer, puber og stadioner kan vise kamper, kunstutstillinger og konserter har åpnet i begrenset form, men supportere kan ikke se favorittlaget sitt på deres arenaer. Det blir interessant å se hva myndighetenes svar blir. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]