Tidligere Liverpool-unggutt innrømmer å ha skadet lagkamerat med vilje

Får kritikk etter innrømmelse.

16. okt 2020 kl 11.27 Jens Bessesen

Tom Brewitt har fått hard medfart på sosiale medier etter at han kom med en lite pen innrømmelse i podcasten «Football Journeys» nylig. 

Brewitt forteller om en periode der han og lagkamerat Daniel Cleary kjempet om en mulig debut for Liverpools førstelag ved årsskiftet 2015/16.

Jürgen Klopp opplevde en stopperkrise foran møtet med Exeter i FA-cupen, og ungguttene Brewitt og Cleary øynet håp om spilletid. 

Snaue fem år senere innrømmer Brewitt at han gikk svært langt i kampen for å få spilletid. 

– Dan og jeg hadde alltid funnet tonen, men jeg tror jeg ødela forholdet. Jeg tok avgjørelsen om at det var meg eller han, så jeg siktet meg inn på han på trening. Før jul og i romjulen var jeg alltid ved siden av ham i pasningsøvelser, og jeg stod ved siden av ham i kamper og bare sparket ham, sier Brewitt i podcasten. 

– Jeg prøvde ikke å skade ham stygt, men nok til at han var ute av kampen så jeg kunne spille, sier han. 

Cleary har selv gått ut på Twitter og linket til klippet der Brewitt snakker om episoden:

Måtte gå med krykker

En uke før Exeter-kampen møttes Brewitt og Cleary til en av mange dueller på trening. Brewitt forteller at han øynet muligheten til å sette inn en takling som ville sende Cleary ut med skade. 

– Jeg visste det var en stygg takling. Jeg gjorde det med vilje og er ikke veldig stolt av det. Men jeg skammer meg ikke heller, for i mitt hode sto det mellom oss to, sier han. 

Treningsøkten endte i tumulter og Cleary ble sendt i garderoben mens Brewitt fikk fullføre økten. Cleary måtte bruke krykker et par uker etter hendelsen, men skaden førte ikke til spilletid for Brewitt, som selv ble skadet like før Exeter-kampen. 

I etterkant av podcasten har Brewitt møtt mye kritikk på Twitter, både for hendelsen og at han ikke ønsker å beklage den nesten fem år senere.

Verken Brewitt eller Cleary fikk spille for førstelaget til Liverpool. Brewitt ble i sommer fristilt fra kontrakten med League Two-klubben Morecambe, mens Cleary spiller for irske Dundalk som nylig kvalifiserte seg til Europa League. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]