Forsvarstalentet ble kåret til banens beste i sin første seniorkamp for Liverpool - 16 år etter håper han på en drømmetrekning i FA-cupen

Marine er klar for FA-cupens tredje runde for bare andre gang i klubbens historie. Nå krysser amatørklubbens veteranstopper fingrene for at Liverpool kommer opp av hatten i trekningen mandag kveld.

29. nov 2020 kl 20.17Einar Kvande

Husker du David Raven? Han ble kåret til banens beste spiller da Liverpool slo Tottenham i kvartfinalen i ligacupen i 2004, da Rafael Benitez mønstret et lag bestående stort sett av reserver og unggutter. 35-åringens karriere ble ikke helt slik han hadde drømt om, og han fikk totalt bare tre kamper for Liverpool.

Nå, 16 år etter Liverpool-debuten, håper imidlertid Raven på en drømmetrekning i FA-cupen mandag kveld. Søndag var han med på å spille amatørene i Marine FC til FA-cupens tredje runde for bare andre gang i klubbens historie. Seiersmålet mot Havant & Waterlooville  ble for øvrig scoret i siste minutt av ekstraomgangene.

Det var stilt store forventninger til unge David Raven i Liverpool. Han fikk ungdomslandskamper for England både på U18, U19 og U20-nivå, og ble regnet som et av Liverpools mest lovende forsvarstalenter etter at han ble hentet fra barndomsklubben Tranmere Rovers.

Raven trådte nemlig sine barnesko på andre siden av Mersey-elven. Han var 19 år den kvelden i desember 2004 da han fikk sin Liverpool-debut. 35-åringen kan se tilbake på en lang fotballkarriere, med mange opplevelser. Allerede før Liverpool-debuten hadde han spilt sammen med James Milner og markert Cristiano Ronaldo. Raven opplevde også å bli kastet ut av Rafael Benitez sitt kontor.

Spilte mot Burnley og Southampton

Raven var 18 år da han fikk sin første seniorkontrakt med Liverpool.

– Benitez hadde fortalt at jeg ville få en kontrakt, og siden jeg ikke hadde hørt noe mer på en stund så banket jeg på døren til hans kontor. Jeg var livredd, selvsagt. Han ba meg holde kjeft, signere kontrakten og komme meg ut av kontoret hans, forteller 35-åringen til Daily Mail.

Spanjolen ble imidlertid imponert nok til å gi Raven debuten på White Hart Lane, som høyreback. Gjestene vant til slutt kampen på straffespark-konkurranse. Hans to andre førstelagskamper for Liverpool var to skuffende tap. Den første av disse kampene var mot Burnley - en match som huskes best for et komisk selvmål av Djimi Traore. Den andre kampen var en bortekamp mot Southampton, der Sami Hyypiä ble skadet.

– Plutselig var jeg på banen. Jeg hørte Harry Redknapp rope til Peter Crouch at han skulle plassere seg nær meg! De forsøkte å utnytte at jeg var på banen, men jeg klarte meg ganske greit.

Kaptein på reservelaget

Som kaptein på Liverpools reservelag fikk Raven være med til Istanbul i 2005, men kun som tilskuer. 

– Jeg skjønte at jeg ikke hadde noen fremtid i klubben da jeg tidligere den sesongen var på benken mot Bayer Leverkusen, og vi ledet komfortabelt. Steve Finnan ble skadet, og Benitez satte meg ikke inn når han lett kunne ha gjort det. Jeg kunne ikke se noen vei til førstelaget etter det. Jeg jobbet hardt for å komme opp på et høyere nivå, men jeg klarte det ikke helt.

I 2006 valgte Raven å forlate Liverpool og skrive under for Carlisle United, hvor han spilte 137 kamper og gjorde ett mål.

Forsvarsspilleren har senere spilt for klubber som Shrewsbury Town, Tranmere Rovers, Inverness Caledonian Thistle, Wrexham og Warrington Town.

– Jeg bestemte meg for kansellere kontrakten min med Liverpool. Det var de som mente jeg var gal, men jeg har aldri angret på det. Jeg elsket å spille fast førstelagsfotball for Carlisle og Inverness Caledonian. Det var de beste årene i min karriere.

Raven er utdannet rørlegger, har jobbet som takstmann, og nå er han hovedtrener ved fotballinjen på Ellesmere College i Shropshire.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]