Ordkrigen fortsetter mellom Klopp og Wilder

Chris Wilder har gitt Jürgen Klopp svar på tiltale, etter Liverpool-managerens kommentarer rundt fem bytter etter Brighton-kampen.

29. nov 2020 kl 10.00Einar Kvande

Det hele startet med at Chris Wilder før helgens ligarunde kalte Jürgen Klopp egoistisk, fordi tyskeren ønsker å gjeninnføre fem bytter i Premier League. Etter 1-1 kampen i Brighton svarte Klopp med at han kun hadde spillernes helse i tankene, og at det var Wilder som var egoistisk som kun tenkte på Sheffield United.

– Såvidt jeg kan se står Sheffield United fortsatt bare med ett poeng og tre bytter, sa en sarkastisk Klopp.

Det gjør Sheffield United fortsatt etter at de tapte 1-0 for West Bromwich i bunnoppgjøret sent i går kveld. Men etter tapet valgte Wilder likevel å svare på tiltale.

– Jeg skal ikke si så mye om fem bytter akkurat nå, men dere kan sikkert tenke dere mitt syn på saken, men det lar vi ligge til en annen dag, begynte Wilder etter tapet på The Hawthorns.

– I dag skal vi snakke om dagens resultat, og som Jürgen sa - en god observasjon, forresten - vi har fortsatt bare ett poeng.

– Alle har en rett til å forsvare sin egen klubb. Det er 20 stemmer i denne ligaen, og alle forsvarer sine egne interesser hele tiden. Ingen andre tar vare på Sheffield Uniteds interesser akkurat nå, så vi må ta vare på oss selv. Jeg ønsker ikke å gå i detaljer på hva som ble sagt i Premier League-møtet.

– Jeg har enorm respekt for Liverpool Football Club. Det har jeg alltid hatt. Jeg har også enorm respekt for Jürgen. 

– Om jeg bare beskytter fotballklubben, om jeg er egoistisk eller det er et annet ord for det, så er det flere managere som også beskytter sine egne klubber. Jeg kommer alltid til å beskytte Sheffield United.

Bilic står på Wilders side

Jürgen Klopp hevdet etter poengdelingen i Brighton at det nå er 15 eller 16 av Premier League-managerne som ønsker å gå tilbake til fem bytter.

Wilder fant imidlertid en alliert i West Bromwich-manager Slaven Bilic, som også er mot å gjeninnføre fem bytter.

– Vi er alle egoister, men ikke på en negativ måte. Det er vårt ansvar i jobben vi har. Vårt ansvar er å gjøre det som er best for egen klubb. Klopp er også egoistisk ut fra et slikt syn. Han ønsker også det som er best for klubben sin. Men han er ikke den eneste. Jeg forstår Chris Wilder. Forskjellen på tre bytter og fem bytter er en stor fordel for de store klubbene når vi møter dem.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]