– Brighton mistet to spillere med muskelskader, og de spiller bare en gang i uken

Fem bytter ble nok en gang tema da Jürgen Klopp pratet med pressen etter 1-1 i Brighton.

28. nov 2020 kl 21.54Einar Kvande

– Hør etter, hadde dette dreid seg om meg selv hadde jeg aldri nevnt det, men det handler om spillerne, og hva som vil være bra for spillerne. Brighton mistet to spillere med muskelsakder i løpet av kampen, og de spiller bar en gang i uken. Nå står vi foran den vanskeligste perioden. Også for Sheffield United, forresten. Vi får se, sa Klopp da han ble spurt om dette.

Det hadde helt tydelig falt Liverpool-manageren tungt for brystet at Sheffield United-manager Chris Wilder hadde kalt Klopp en egoist, på grunn av tyskerens engasjement for å få innført fem bytter igjen.

– Jeg kan forklare dette en siste gang. I den perioden vi nå er inne i, handler ikke fem bytter om taktiske endringer. Dersom en trener en gang skulle være så heldig at han kan benytte dette til en taktisk endring, så vil det være unntaket.

– I dag gjorde vi et tidlig bytte i pausen. Så gjorde vi et bytte nummer to, og så tenkte vi at dersom vi er veldig dristige så gjør vi et tredje bytte. Dersom du ikke tar sjanser, må du vente med det tredje byttet til det nærmer seg 90 minutter, for plutselig kan fjerdedommeren vise fem minutter overtid, for eksempel. Ingenting trenger å skje om vi tar det tredje byttet tidlig, men vi risikerer også å spille i flere minutter med ti mann. 

– Dersom vi hadde fem bytter i dag, ville jeg ha byttet ut Andy Robertson. Det er 100 prosent sikkert. Jeg hadde Kostas Tsimikas på benken, som kunne ha spilt 15-20 minutter. Vi har ikke så mange muligheter for øyeblikket. Vi har valgmuligheter, men de er alle offensive kort. Du kan ikke få alle disse spillerne helskinnet gjennom sesongen. Fem bytter er ikke løsningen, men det er til litt hjelp. Det er alt.

– Chris Wilder kan si hva han vil, men det stemmer ikke at jeg tenker bare på Liverpool. Han tenker bare på Sheffield United, det er sant. Det innrømmet han under managermøtet, men jeg snakker om fotballspillerne.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]