– Joel har vært utrolig for oss. Han er en super spiller

Joel Matip kommer neppe til å slite med selvtilliten etter disse uttalelsene fra Jürgen Klopp.

21. nov 2020 kl 23.44 Arild Skjæveland askjaeveland

Om ingenting skulle skje i løpet av søndagen, så kommer Joel Matip til å starte mot Jamie Vardy og Leicester City søndag kveld.

Han er Liverpools eneste friske rutinerte midtstopper, og kommer til å være det i lang tid. Kanskje til overgangsvinduet åpner i januar, eller enda lenger om Jürgen Klopp er fornøyd med de alternativene han har.

At han har en stor stjerne hos manageren er det i alle fall liten tvil om. Før kampen mot Brendan Roodgers sitt lag får han mye skryt av sjefen.

– Han er i den beste alderen for en fotballspiller! Joel har vært utrolig så lenge han har vært med oss, sier Klopp ifølge thisisanfield.com

– Han var strålende før også, og det var grunnen til at vi kjøpte ham. Han er en fantastisk fotballspiller. Det er helt utrolig hvor god han er, sier Klopp.

Uheldig med skader

Matip har mistet veldig mange kamper i de snart fire og et halvt årene siden han kom fra Schalke 04 i tysk Bundesliga.

– Ja, han har vært uheldig med skader. Før han kom hit, hadde han ingen skader. Han spilte nesten alt for Schalke i fire, fem, seks år, sier Klopp.

– Her starter han, og så må du være heldig i spesifikke øyeblikk, men alle øyeblikkene er unike. Den forrige skaden hans i slutten av forrige sesong, kommer når noen sneier ham og kutter av en sene i tåen hans. Da ser det ut som at du er sårbar, men det er noe som kan skje med alle dersom de er i den situasjonen, sier Klopp.

– Nå er han tilbake, og forhåpentligvis vil han være det lenge. Om han er inne i sine beste år i karrieren vet jeg ikke, men jeg har vært veldig fornøyd med hvor han har vært i karrieren de siste fire årene. Han er en super spiller, sier han.

Liverpool - Leicester City spilles søndag kl. 20.15, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]