Tier 2-status bekreftet for Liverpool:Liverpool FC har nå muligheten til å slippe inn 2000 fans mot Wolves

Liverpool har fått bekreftet sin Tier 2-status, og unngår dermed de strengeste koronatiltakene til den britiske regjeringen fra neste uke av.

26. nov 2020 kl 12.44Einar Kvande

Liverpool Echo opplyser at regionen som inkluderer Liverpool, Wirral, Knowsley, Sefton, St Helens og Halton vil bli plassert på nivå 2 på britenes korona-skala fra neste onsdag, noe som betyr at man letter på noen av koronarestriksjonene i disse områdene.

Liverpool-regionen har levd med Tier 3-restrisjoner siden oktober. Men nå lempes det på restriksjonene fra midnatt natt til onsdag 2. desember. Det vil bli foretatt en ny vurdering av restriksjonene den 16. desember.

Tier 2 betyr at restauranter og puber vil åpne dørene igjen, og ikke minst betyr det at Liverpool FC får muligheten til å slippe inn 2000 tilskuere på kampen mot Wolverhampton lørdag 5. desember.

Liverpool Echo skriver at kampen mot Wolves kan bli den første hjemmekampen med supportere tilstede siden mars, da Liverpool var vertskap for Atletico Madrid i Champions League.

Det vil nå bli holdt et møte i Grounds Safety Advisory Group, slik at klubbene kan legge frem sine planer for hvordan fans trygt kan returnere til tribunene igjen.

Manchester er til sammenligning fortsatt å finne i Tier 3, noe som betyr at man fortsatt ikke får slippe inn fans på Old Trafford og Etihad.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]