Slik går Liverpool videre fra gruppe D

Det holder med uavgjort mot Ajax.

26. nov 2020 kl 10.02Einar Kvande

To kamper gjenstår av gruppespillet i Champions League. I neste uke er Liverpool vertskap for Ajax, mens Atalanta tar i mot Midtjylland i Bergamo. Siste kampdag er onsdag 9. desember. Da er Midtjylland vertskap for Liverpool, mens Ajax og Atalanta gjør opp seg i mellom i Amsterdam.

Pos.PWDLGFGAGDPts
1Liverpool43018269
2Ajax42117527
3Atalanta42118717
4FC Midtjylland4004211-90

Foran disse to siste rundene har Liverpool ni poeng, mens Ajax og Atalanta begge har sju poeng. Midtjylland står fortsatt med null poeng, og blir sist i gruppen uansett om de vinner sine to siste kamper.

Ett poeng mot Ajax er nok

Ajax kommer til Anfield kommende tirsdag, og med poeng i den kampen vil Liverpool være sikret avansement, selv om Atalanta slår Midtjylland. Med uavgjort mot Ajax vil Liverpool ha 10 poeng og Ajax åtte poeng foran siste kampdag. Atalanta vil da også stå med ti poeng, dersom vi forutsetter at de slår danskene.

Siden Ajax og Atalanta møtes innbyrdes i siste runde kan ikke begge passere Liverpool på tabellen om Jürgen Klopps mannskap tar poeng mot Ajax, ettersom Atalanta da vil være bak Liverpool på innbyrdes oppgjør selv med seier over Midtjylland. Liverpool vant 5-0 i Bergamo, mens Atalanta bare vant 2-0 på Anfield.

Så selv med tap mot Midtjylland i siste runde, holder det med uavgjort for Liverpool mot Ajax for å avansere til cupspillet. 

Og skulle Liverpool tape mot Ajax, så holder det med seier over Midtjylland i siste kamp for å avansere fra gruppen.

Men Liverpool ønsker nok å vinne gruppen, for å få en potensielt enklere motstander i 1/8-finalen. Det vil de ikke være sikret selv med seier over Ajax på Anfield i neste uke, om Atalanta skulle få sin oppskriftsmessige seier mot Midtjylland.

Seier over Ajax og poeng mot Midtjylland, eller omvendt, uavgjort mot Ajax og seier over Midtjylland, garanterer imidlertid gruppeseieren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]