Champions League-kampen mot Midtjylland kan være i fare på grunn av en ny variant av koronaviruset

Liverpool skal etter planen reise til Midtjylland i desember, men Storbritannias strenge innreise-regler fra Danmark kan sette en stopper for kampen.

8. nov 2020 kl 14.16 Einar Kvande

Liverpool skal etter planen møte FC Midtjylland i den siste kampen i gruppespillet i Champions League, men en ny variant av koronaviruset som har spredd seg fra mink til mennesker i Danmark kan nå sette en stopper for kampen, melder Liverpool Echo.

Myndighetene i Storbritannia har nemlig gått til det skritt å forby innreise fra Danmark for alle borgere som ikke er britiske.

Britiske borgere, inkludert Premier League-spillere, kan returnere fra Danmark, men må da gå i karantene i to uker sammen med hele sin familie.

Liverpool slo FC Midtjylland 2-0 på Anfield i oktober, mens kampen i Danmark er terminfestet til 9. desember. Echo slår fast at kampen nå står i fare for å ikke bli spilt på grunn av reiserestriksjonene som de britiske myndighene har innført. 

Telegraph melder at Premier League har fortalt sine klubber at de ikke skal slippe fri spillere til å spille i Danmark på grunn av de nye reiserestriksjonene.

Nations League-kamp kan bli utsatt

BBC melder at situsjonen med den nye koronavirus-varianten i Danmark kan føre til at Englands Nations League-kamp mot Island ikke blir spilt, fordi Island møter Danmark i København tre dager før de møter England på Wembley den 18. november.

Personer som driver eliteidrett har siden juni fått unntak fra koronarelaterte reiseregler, men myndighetene i Storbritannia sier det ikke vil bli gjort noen unntak fra karantenereglene i dette tilfellet.

De nye reglene angående innreise fra Danmark trådte i kraft natt til lørdag, og vil bli vudert på nytt om en uke, melder det britiske transportdepartementet.

UEFA sine koronavirus-regler sier at kamper kan bli utsatt til en senere dato av UEFA, eller spilt på en nøytral bane om nødvendig. Ifølge Telegraph må Liverpool informere UEFA om de relevante reiserestriksjonene innen mandag skal de ikke risikere å få registrert kampen mot Midtjylland som et tap.

Alle gruppespillkamper skal være spilt innen den 28. januar 2021.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]