Deltok i brorens bryllup før samlingen:Salahs andre test var positiv - må i ti dagers isolasjon

Mohamed Salah har vært i kontakt med en rekke mennesker i Egypt denne uken, blant annet som deltaker i brorens bryllup.

13. nov 2020 kl 20.40 Jens Bessesen

Mohamed Salah har testet positivt for andre gang og må dermed i ti dagers isolasjon. Toppscoreren mister oppgjøret mot serieleder Leicester, som er om ni dager. Han går også glipp av Egypts to kamper mot Togo.

Fredag ettermiddag la det egyptiske fotballforbundet ut en melding der de skrev at Mohamed Salah har testet positivt for Covid-19. Kort tid etter ble meldingen slettet og erstattet med en ny melding som opplyste at tre spillere i Egypt- og Togo-troppene måtte gjennom nye tester. Egypt og Togo møtes lørdag kveld. 

Journalist Eslam Magdy skriver fredag klokken 20.20 på Twitter at også den andre testen var positiv for Salah. Det betyr isolasjon i minst ti dager. Spørsmålet nå er ifølge David Maddock i Mirror om Salah får gjennomføre isolasjonen i England, eller om han må ta den i Egypt. Får han ikke reise hjem, kan det i verste fall bety at han mister fem kamper for Liverpool. Det regnes imidlertid som et usannsynlig utfall.

Nå har også fotballforbundet i Egypt bekreftet at den andre testen var positiv.

Var i brorens bryllup og på galla med forbundet

Bilder og videoer fra bryllupet til Mohamed Salahs bror, Nasr, viser at Salah var til stede før landslagssamlingen siden og deltok i feiringen, som foregikk i Kairo. Salah er filmet og avbildet på dansegulvet der han er i tett kontakt med andre gjester, og der både Salah og en rekke andre har tatt av seg munnbindene.

Paul Joyce i The Times skriver at Salah også deltok på et arrangement i regi av det egyptiske fotballforbundet, der han mottok en pris. Ifølge Joyce har Salah vært i kontakt med mange mennesker siden han ankom Egypt.

Det er ukjent hvordan Salah har blitt smittet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]