Salah testet positivt - må avlegge ny test:Liverpool venter i spenning på ny koronatest for Salah

Det egyptiske fotballforbundet slettet twittermelding om at Mohamed Salah har testet positivt. I stedet skriver de at tre spillere skal testes om igjen før lørdagens møte mellom Egypt og Togo.

13. nov 2020 kl 16.17 Jens Bessesen

Det egyptiske fotballforbundet melder fredag på Twitter at Mohamed Salah har testet positivt for Covid-19.

Salah har ingen symptomer, men testet positivt som del av de rutinemessige testene som utføres på landslaget. Resten av laget testet negativt.

Kort tid etter at det egyptiske fotballforbundet la ut tweeten, har de slettet den og kommet med en ny oppdatering. Der skriver de at tre spillere fra landslagene til Egypt og Togo skal testes igjen etter å ha testet positivt. De nevner ikke navn. Egypt og Togo skal møtes i lørdag, og man avventer resultat på neste test før man avgjør om spillere må stå over kampen, melder forbundet.

Ifølge journalist David Lynch vil Salah nå trolig testes igjen ganske raskt. Da Xherdan Shaqiri testet positivt forrige landslagspause, avla han negativ test like etter og ble dermed spilleklar.

Fra før har Thiago, Sadio Mané, Kostas Tsimikas og Naby Keita vært utilgjengelig som følge av koronasmitte denne sesongen. 

Venter på ny test

David Maddock i Mirror har kommet med en oppdatering i saken fredag kveld. Han skriver at Liverpool venter i spenning på utfallet av Salahs neste koronatest. 

Håpet er at Salah som Shaqiri vil avlegge en negativ test på andre forsøk, og dermed bli spilleklar. 

«Det egyptiske forbundet var for raske med å informere om Salahs positive test i en uttalelse fredag, men de slettet oppdateringen innen en time», skriver Maddock og legger til at Salah ikke hadde avlagt test nummer to på dette tidspunkt.

Resultatet av den neste testen vil komme før avspark i lørdagskveldens kamp mellom Egypt og Togo. Skulle også den testen være positiv, må Salah gjennom ti dagers isolasjon og dermed miste kampen mot Leicester neste helg. Spørsmålet er ifølge Maddock om Salah får gjennomføre isolasjonen i England, eller om han må ta den i Egypt. Får han ikke reise hjem, kan det i verste fall bety at han mister fem kamper for Liverpool. Det regnes imidlertid som et usannsynlig utfall.

Saken oppdateres når det kommer ny informasjon fra det egyptiske forbundet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]