Nye koronatilfeller - nå blir det massetesting

Nye koronautbrudd gjør at Premier League intensiverer testingen etter landslagspausen.

13. okt 2020 kl 18.39 Jens Bessesen

De neste 48 timene blir det «massetesting» i regi av Premier League-klubbene når landslagsspillerne kommer tilbake etter sine oppdrag for landslagene. Koronaviruset har satt sitt preg på landslagspausen, og den siste til å teste positivt er Cristiano Ronaldo, som er i Portugals landslagstropp sammen med blant andre Diogo Jota.

Ronaldo skal være den eneste i troppen som har testet positivt, melder Telegraph

De siste kampene i landslagspausen spilles på onsdag, men det har allerede vært flere tilfeller som har gjort at kamper har blitt utsatt. Fem Irland-spillere er satt i isolasjon, mens det ble meldt at Naby Keita sammen med flere andre Guinea-spillere har testet positivt for Covid-19. Guinea har sett seg nødt til å avlyse den planlagte kampen mot Gambia. 

Også Xherdan Shaqiri testet positivt for viruset 6. oktober, men da den andre testen var negativ ble han spilleklar igjen 10. oktober. 

I U21-fotballen har det også blitt utsettelser. Norges kamp mot Hviterussland er utsatt grunnet smitte i bortelagets leir. 

Fem positive forrige uke

Telegraph melder at forrige ukes runde med testing blant spillere og støtteapparat i Premier League viste at fem av 1128 tester var positive.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]