Vurderer å ta i bruk nøytrale baner hvis situasjonen blir verre

Premier League har en plan B hvis Covid-19 skulle sette en stopper for kamper.

9. nov 2020 kl 11.45 Jens Bessesen

Premier League-klubber og -ledere har blitt enige om å spille videre til tross for at England er inne i en ny nedstengning. Smittebølge nummer to er over landet, og det har sørget for at klubbene skal passe ekstra på Covid-19-protokollene. 

Ifølge The Athletic har ligaen på ny lagt planer om å la kamper spilles på nøytral grunn, dersom noen lag skulle slite med å gjennomføre hjemmekamper som følge av pandemien. 

I sommer ble det heftig diskutert om nøytrale baner var en god og rettferdig løsning, og man falt til slutt ned på at det ikke var nødvendig for å få fullført sesongen. The Athletic peker på at Leicester kunne spille på King Power Stadium til tross for at byen var rammet av en hard lockdown i juni. 

I høst er Liverpool en av byene som er rammet hardest av pandemien, men det har ikke hindret Liverpool og Everton i å spille hjemmekamper. 

Men Premier League jobber med å ha en plan B når fremtiden er så usikker som nå. Hvilke baner som eventuelt kan bli brukt som nøytral grunn er foreløpig ikke sikkert. Mye vil avhenge av smittesituasjonen det enkelte sted. 

Ifølge The Athletic ser man på Amex Stadium i Brighton, St. Mary's i Southampton, samt Etihad og Old Trafford i Manchester, som gode løsninger om det skulle bli nødvendig. Blant annet pekes det på at disse stadionene ikke er i tett befolkede strøk. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]