Trente med Suarez, Coutinho og Henderson - tre år senere havnet han i fengsel

Dahrius Waldron har fortalt om sine turbulente 23 år så langt i livet.

19. nov 2020 kl 19.37 Jens Hapnes Rege JenshLFC

Dahrius Waldron er bare 23 år gammel, men sitter allerede igjen med noen bemerkelsesverdige opplevelser. 

i 2014 trente han med spillere som Luis Suarez, Phillipe Coutinho og Jordan Henderson, og han var i samme kull som stortalentene Raheem Sterling og Jordon Ibe. Tre år senere havnet han i fengsel.

I Football Journeys podcast forteller han om den turbulente perioden.

Tøft på hjemmebane

Waldron manglet en farsfigur i livet, og hadde en mor som hadde alkoholrelaterte problemer. Fotballen ble en metode å slippe unna problemene på.

– Moren min slet med alkohol, og det var flere ganger hvor jeg måtte få henne opp fra gulvet og i sengs mens jeg selv hadde skole dagen etterpå. 

– Det er de tingene man skjuler på skolen og på fotballen. Det var en måte å slippe unna å trene på fredagene og spille kamper på lørdagene, forteller 23-åringen åpenhjertig. 

Han forklarer at det var jevne spilleregler på fotballbanen, men at han følte at han måtte takle alt på egenhånd utenfor banen. 

– Vi fikk like muligheter på fotballbanen, men de andre guttene hadde fantastiske nettverk rundt seg med familien. Flere av de hadde foreldrene sine på treningsfeltet hver dag. Det føltes som om jeg måtte takle alt på egenhånd. 

Ble fengslet

Waldron slet med å få spilletid for de rødkledde, og dro til slutt til USA for å prøve lykken i 2015. Etter to mislykkede år vendte han nesen hjemover til Manchester. 

I hjembyen skulle livet han endres betraktelig på en september-kveld i 2017. 

– Det var rundt klokken ett på kvelden og vi sto i hjørnet av nattklubben. Jeg drikker ikke, var ikke påvirket og så kom plutselig lyset på. 

– Vi gikk ut og det var rundt 50 politimenn der, med politibiler og ambulanser. Vi sto der i fem minutter og forsøkte å forstå hva som foregikk, og plutselig kommer folk springende ut etter hverandre. Vi forsto ikke hva som skjedde.

– Plutselig fikk vennen min Tyler en flaske i hodet, og blodet eksploderte ut fra hodet hans, forteller Waldron. 

23-åringen sprang deretter, med Tylers blod på hendene, etter gruppen som hadde kastet en flaske på vennen. Han ble til slutt arrestert av politiet, som mistenkte han for drapet. 

Den tidligere Liverpool-spilleren ble frikjent for drapet, men ble anklaget for å ha bidratt til å forstyrre freden i offentligheten i slåsskampen. Han endte med å sitte ti måneder i fengsel. 

Uvirkelig

– Det var uvirkelig. Plutselig var jeg på en feltseng i en fengselscelle. Jeg er en tøff og gatesmart gutt, men man kan havne i celle med hvem som helst. 

Dahrius Waldron kom til slutt ut av fengselet, og nå ønsker han å bruke sine mange erfaringer til å hjelpe unggutter i akademifotballen, mens han spiller for Ramsbottom United i Northern Premier League. 

Hans egen fotballdrøm ble knust, men nå ønsker han at andre unggutter skal forstå at håp finnes i selv de mørkeste øyeblikk. 

Hør hele Dahrius historie her

Har du innspill til journalisten?
[email protected]