U23-laget gikk på en kjempesmell

Tapte 7-2 for Manchester City.

28. nov 2020 kl 18.59Einar Kvande

Liverpool U23 vekket i dag til live minner om førstelagets 7-2 tap for Aston Villa på Villa Park, da de tapte med samme sifre for Manchester City på akademiet i Kirkby.

Barry Lewtas sitt mannskap inntok tabelltoppen forrige helg, men fikk en skikkelig tankevekker mot City, hvor de lå under med tre mål allerede til pause, melder Liverpoolfc.com.

Tyler Morton og Tom Clayton gjorde to mål for de røde i andre omgang, men gjestene hadde ingen problemer med å sikre seg de tre poengene.

Layton Stewart spilte sin første U23-kamp for sesongen.

City tok ledelsen da Billy Koumetio mistet ballen i farlig posisjon foran eget mål, og City doblet ledelsen ikke lenge etter. Gjestene gjorde sitt tredje mål etter en halvtime spill.

Caoimhin Kelleher gjorde et par gode redninger rett før pause, og det så ut som Liverpool skulle komme inn i kampen igjen da tyler Morton reduserte bare tre minutter ut i annen omgang, etter at en Liam Millar-avslutning ble dårlig klarert av de lyseblå.

Men City økte til 4-1 nesten umiddelbart. Tom Clayton headet inn Liverpools andre mål etter 57 minutter, etter en Leighton Clarkson-corner fra venstre. Men tjue minutter før slutt scoret City sitt femte, og det sjette kom etter 77 minutter. Sju minutter før full tid fikk City indirekte frispark på grunn av et tilbakespill til keeper, og ballen ble satt i mål til 7-2 trass i elleve røde i muren.

Trass i stortapet leder Liverpool U23 fortsatt Premier League 2, men City er nå bare to poeng bak med en kamp mindre spilt. Blackburn har også spilt en kamp mindre enn de røde, og er bare ett poeng bak. Derby har både like mange poeng og like mange kamper som Liverpool, men har dårligere målforskjell enn Lewtas sitt mannskap, selv etter stortapet i dag.

Liverpools lag: Kelleher, Bradley, Beck, Savage, Koumetio (Sharif 72), Clayton, Clarkson, Morton, Longstaff, Millar, Stewart (O’Rourke 75)

Ubenyttede reserver: Norris, Ojrzynski, Larouci.