Alisson avslører taktikken som ga god uttelling mot Palace

Alisson Becker avslører at Liverpool endret litt på den defensive taktikken under kampen mot Crystal Palace.

22. des 2020 kl 19.12Einar Kvande

Etter 7-0 over Crystal Palace var det Liverpools offensive spill som fikk mest oppmerksomhet, men Alisson Becker avslører til Liverpool Echo at det var en defensiv endring som kan være grunnen til at gjestene fra Merseyside klarte å holde buret rent i Croydon.

Liverpool ble satt under hardt press i en periode i første omgang, før de sikret seg sin største Premier League-seier noensinne. Liverpools brasilianske keeper var godt fornøyd med at laget klarte å holde buret rent for fjerde gang i ligaen denne sesongen.

– Studerer man kun resultatet ser det ut som dette var en enkel kamp for Liverpool, men det var det ikke, siteres Alisson av lokalavisen.

– Vi måtte jobbe veldig hardt til å begynne med.

– Det er alltid vanskelig å spille mot Crystal Palace på bortebane, på grunn av måten de spiller på. De liker å slå ballen inn i bakrom, mens vi liker å presse dem hardt. Noen ganger klarte de å unngå presset vårt, men vi løste det veldig bra når det skjedde, og kjøpte oss litt tid ved å falle av litt. Forsvarslinja falt av litt, og kjøpte litt tid slik at de andre spillerne kunne komme tilbake og hjelpe til med forsvarsoppgaven. Det tror jeg var grunnen til at vi klarte å holde buret rent. 

– Etter dette var vi veldig gode med ballen, og spilte veldig, veldig bra.

Liverpool leder Premier League med fire poeng etter 14 kamper, og det er tredje sesongen på rad at de røde tar jul på toppen av tabellen.

– Det er fint at vi legger press på våre motstandere. De andre lagene som kjemper om førsteplassen. Men vi tenker bare på oss selv, og hva vi kan få til ute på banen. Derfor er du fornøyd når du tar tre poeng takket være en god kamp, avslutter brasilianeren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]