«Big Sam» vil ha viktig offensivt våpen tilgjengelig på Anfield

Matheus Pereira er tilgjengelig igjen etter suspensjon.

25. des 2020 kl 17.31Arild Skjæveland

Brasilianeren Matheus Pereira blir sett på som et av West Bromwich sine viktigste offensive våpen. Han har et farlig skuddbein, og det blir ofte farlig når WBA får dødballer med 24-åringens giftige venstrebein.

Denne sesongen har han scoret ett mål på frispark. Det kom mot Everton da West Brom tapte 5-2 i andre serierunde. Pereira har ett mål og to målgivende denne sesongen.

Forrige sesong scoret han åtte mål og hadde 20 (!) målgivende i Championship, da laget rykket opp, viser tall hentet fra Transfermarkt

Da West Brom gikk på sitt så langt verste tap denne sesongen, 1-5 hjemme mot Crystal Palace, fikk han det røde kortet like etter halvtimen var spilt. Det var kontroversielt – men dommeren og VAR mente at han med vilje hadde sparket etter en motstander. Han har stått over de tre siste kampene, mot Newcastle, Manchester City og Aston Villa.

Nå har han sonet ferdig, og vil kunne være i lagoppstillingen til Sam Allardyce på søndag. Slik vi kjenner Allardyce sine lag, vil dødballer være en viktig faktor.

Allardyce vil være uten kapteinen

En spiller som ikke blir involvert, er kaptein Jake Livermore. Etter en veldig stygg takling på Jack Grealish i lokaloppgjøret forrige helg, må han nå sone tre kamper.

Allardyce var rasende etter taklingen, som skjedde på stillingen 0-1. WBA endte med å tape lokaloppgjøret 3-0, i det som var 66-åringens første kamp etter at han tok over for Slaven Bilic. Den tidligere Everton-sjefen hintet om at Livermore kunne miste kapteinsbindet.

– Det spørs hvem som ønsker å være kaptein etter dette, og hvem som kan håndtere å ha armbindet. Dersom jeg mener at de er gode nok, kan de beholde det, har han sagt til the Independent

– Jeg vil ikke akseptere flere utvisninger, uansett hva det er. Vi må slutte med det, ellers har vi ingen mulighet til å komme oss ut av disse problemene. Det var det første jeg ba spillerne om. Uansett hva du gjør – ikke bli utvist. Jeg er opprørt, og kan ikke være noe annet enn det. Han har beklaget seg til spillerne og til oss. Han virket opprørt over det, men etter min mening bør ikke en rutinert spiller som ham komme i den situasjonen, sier han videre.

Forsvarsspilleren Conor Townsend er ute med kneskade. Midtstopper Kyle Bartley er ute med en skaden i leggen, og spissen Hal Robson-Kanu regnes som usikker med en armskade.

WBA ligger nest sist i Premier League, med sju poeng på 14 kamper. Forrige seier kom mot Sheffield United i slutten av november.

Liverpool - West Bromwich Albion spilles søndag kl. 17.30, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]