Fikk vite at han skulle spille bare åtte og en halv time før avspark

Rhys Williams fikk ikke vite at han skulle spille mot Tottenham før Joël Matip ikke klarte å fullføre en test samme formiddag.

18. des 2020 kl 19.46Einar Kvande

Liverpool-ledelsen håpet i det lengste at Joël Matip skulle bli klarert for spill mot Tottenham onsdag kveld, men da den rutinerte midtstopperen ikke klarte å gjennomføre en test på formiddagen kampdagen, ble det gitt beskjed til Rhys Williams at han ville få sin Premier League-debut.

– Da vi kom til spillerhotellet før kampen, jeg tror klokka var rundt 12.30, så trakk Pep Lijnders meg til side og fortalte at Joël ikke hadde klart å gjennomføre testen, og at jeg dermed ville starte kampen, forteller Williams til Liverpoolfc.com.

– Det kom som et sjokk på meg, men jeg klarte å roe meg ned og bli kvitt nervene. Jeg forsøkte å forberede meg så godt som jeg kunne på så kort varsel, og jeg gjorde den jobben jeg måtte gjøre, forklarer 19-åringen.

Etter 2-1 over Spurs vanket det skryt både fra lagkaptein Jordan Henderson og manager Jürgen Klopp. Hendo var spesielt godt fornøyd med at Williams brukte snakketøyet så flittig gjennom kampene, og ga klare beskjeder.

– Jeg er blitt oppfordret til å kommunisere mye under kampene helt siden jeg spilte for Steven Gerrards U18-lag, og jeg har forsøkt å utvikle meg på dette sesong for sesong. Det er viktig å snakke mye som midtstopper, for du ser alt som foregår, så vi må være blant de spillerne som roper mest ute på banen, i tillegg til målvakten.

– Selv om jeg er ung, så betyr ikke det at jeg ikke kan prate ute på banen. Jeg forsøker å prate hele tiden, for det hjelper alle andre også.

Godt fornøyd med ligadebuten

Williams har seks kamper i Champions League og to kamper i ligacupen på baken denne sesongen, men ligadebuten har latt vente på seg til nå.

– Jeg er godt fornøyd med hvordan det gikk. Jeg ville vel ikke ha gjort noe annerledes annet enn i forkant av Tottenhams scoring, hvor jeg kunne ha opptrådt litt annerledes. Men når jeg ser tilbake, så gikk det i grunnen slik jeg håpet debuten min skulle gå. Kampen tok oss tilbake til toppen av tabellen, så det var en svært viktig seier.

– Jeg har spilt noen kamper i Champions League, men jeg var likevel ganske nervøs siden dette var min første kamp i Premier League. Fansen var tilbake på tribunene også, så jeg håpet jeg kunne prestere bra for dem. Jeg var glad for at jeg klarte å gjøre jobben så godt, og at vi tok de tre poengene.

– Jeg visste at resten av laget ville hjelpe meg. Vi har et lag fullt av gode spillere. Så jeg var ikke bekymret. Jeg fokuserte bare i grunnen på hvordan jeg skulle stoppe de to beste angriperne i verden akkurat nå. Jeg snakket litt med Curtis, og han sa jeg bare måtte spille mitt eget spill, og at jeg var god nok til å være i startoppstillingen, ellers ville ikke manageren ha satt meg inn på laget. Så jeg stolte på mine egne evner, og forsøkte å ta det derfra.

Viktig med en god start på Selhurst Park

Nå venter Crystal Palace i morgen, og selv om Matip er tilbake i trening kan det likevel bli spilletid på unge Williams på Selhurst Park.

– Vi liker å dominere ved å holde ballen i laget uansett hvor vi spiller, og hvem vi spiller mot. Men Crystal Palace har masse kvaliteter i sine fire angripere, som er farlige på kontringer. De er svært hurtige. De er et godt organisert lag. Vi må være oppmerksomme på deres farlige spillere, og forhåpentligvis klarer vi å nøytralisere deres styrker, og deretter utnytte deres svakheter.

– I Premier League kan alle slå alle, så det blir viktig å få en god start. Vi kan ikke gi dem initiativet, og være slappe og gjøre ting vi ikke normalt gjør. Vi må starte slik vi startet mot Tottenham, og forhåpentligvis klarer vi å ta det vi gjorde mot Spurs med oss inn i kampen mot Palace.

Avspark på Selhurst Park tas bare drøyt 60 timer etter kampslutt mot Tottenham, noe som er en utfordring for Williams og hans lagkamerater.

– Manageren har hele uken poengtert at dersom vi tenker at vi har friske bein, så får vi friske bein. Så dette handler om hvilken tilnærming vi spillerne har til dette. Etter denne kampen får vi flere dager på å forberede oss til neste kamp igjen, noe som vil være til hjelp. Men med tanke på denne kampen måtte vi legge alt som skjedde mot Tottenham bak oss umiddelbart. Det gjør vi i grunnen etter hver kamp, så det er ikke annerledes for meg denne gangen heller.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]