Kelleher skulle på prøvespill i Manchester United da en unggutt på akademiet tipset støtteapparatet

Liverpool vurderte å låne ut Kelleher denne sesongen.

7. des 2020 kl 10.09Arild Skjæveland

Caoimhin Kelleher har lagt litt av en uke bak seg. Først storspilte han og holdt nullen da Liverpool slo Ajax og ble gruppevinner i Champions League. Så fikk han sin Premier League-debut, imponerte igjen, og holdt nullen i storseieren over Wolverhampton.

Den 22 år gamle målvakten har tidligere spilt FA-cup og ligacup for de røde, og har nå seks kamper for klubben. Det er de eneste kampene han har på seniornivå.

Han har stått for Liverpools U23- og U18-lag, og har spilt mye aldersbestemt fotball for Irland – så den opprinnelige planen var at han skulle få førstelagserfaring både forrige sesong og denne sesongen. Skadene til Alisson Becker har gjort at det ikke har blitt noen utlån.

James Pearce i The Athletic skriver at Liverpool vurderte å låne ham ut denne sesongen, og ADO Den Haag i Nederland skal ha vært klar for å ta imot iren. Det er samme klubb som hentet urokråka Ravel Morrison, med en fortid i Manchester United og West Ham. Klubben ligger nest sist i nederlandske Eresdivisie.

Etter at Kamil Grabara ble lånt ut til Aarhus i Danmark, ble det bestemt at Liverpool skulle beholde både Kelleher og Adrian som backup for Alisson, skriver Pearce. 

Ble tipset av Masterson

Kelleher ble rød sommeren 2015. Det kom til, etter at en annen spiller på akademiet tipset Liverpool om ham. Kelleher var på vei til Manchester United på prøvespill da den unge forsvareren Conor Masterson tipset støtteapparatet om en spiller han kjente fra aldersbestemt fotball for Irland, melder Pearce. De to irene er begge født i 1998.

IRER: Conor Masterson (til høyre) kjente Caoimhin Kelleher fra aldersbestemt fotball for Irland.

IRER: Conor Masterson (til høyre) kjente Caoimhin Kelleher fra aldersbestemt fotball for Irland.

Masterson ble frigitt av Liverpool sommeren 2019, og spiller nå for Queens Park Rangers i Championship. Han satt på benken da de røde slo Manchester City 3-0 i Champions League-kvartfinalen 2018, på vei til finalen i KIev. Han var også på benken i derbyet mot Everton den samme våren.

Akademispeideren Matt Newbury tok tak i tipset fra Masterson, og Kelleher ble invitert til akademiet i Kirkby. 17 år gammel imponerte han, spesielt med ballen i beina, men følelsen var at han hadde mye å gå på fysisk.

Liverpool endte opp med å ta sjansen på ham, og betalte 30.000 pund for å hente målvakten fra Ringmahon Rangers. Hadde han vært dyrere, ville de kanskje ikke tatt den sjansen, ifølge The Athletic-journalisten.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]