Manglet en bokstav de første 45 – men var ellers feilfri i ligadebuten

Caoimhin Kelleher imponerte igjen.

7. des 2020 kl 09.05Arild Skjæveland

Alisson Becker er en av Liverpools aller viktigste spillere. Nå sitter brasilianeren igjen skadet, og har en hamstringskade, og postet bilde av seg selv på Instagram av at han så sine lagkamerater slå Wolverhampton på TV mens han fikk behandling.

Caoimhin Kelleher kom inn mot Ajax og tok plassen, og har henvist 33 år gamle Adrian til benken. Mot Wolverhampton fikk han sin aller første start i Premier League – og storspilte.

Han er den nest yngste målvakten som har spilt Premier League-fotball denne sesongen. 20 år gamle Illan Meslier i Leeds er yngst. Aaron Ramsdale, som står fast for Sheffield United, er et halvt år eldre. Marek Rodak i Fulham og Dean Henderson i Manchester United har begge fått minutter denne sesongen, og er begge født i 1997. Kelleher er født 23. november 1998.

At Liverpool-keeperen har et fornavn som er vanskelig, Caoimhin, har blitt mye snakket om etter at han holdt nullen mot Ajax i forrige uke. Klubbens materialforvalter slet også med etternavnet søndag kveld, og hadde trykket opp en drakt med «Kellher».

Det ble rettet opp i pausen, og 22-åringen fikk på seg en drakt med riktig antall bokstaver. Han storspilte med flere viktige redninger, men kanskje aller mest med den roen han hadde både i feltarbeid og med ballen i føttene. Det kommer godt med at han lenge satset på å bli midtbanespiller.

– Det var topp klasse

Kelleher ville først og fremst snakke om laget da han snakket med LFCTV etter kampen.

– Det var topp klasse. Fra første minutt var vi påskrudd i kveld, og vi spilte veldig bra. Vi scoret fire mål, og kunne kanskje hatt noen flere i tillegg. Det var en flott prestasjon fra hele laget, sa han ifølge Liverpoolfc.com

Han fikk spørsmål om redningene sine, og spesielt chippen fra angriperen Daniel Podence som han fikk kastet seg tilbake og slått til corner.

– Det er derfor jeg er der!

– Jeg prøver bare å være der for laget, og hjelpe til i de øyeblikkene, og heldigvis kunne jeg igjen gjøre de redningene og holde nullen, sier han videre.

– Det å holde nullen er det viktigste for meg og den bakre fireren. Da har vi fått jobben gjort.

Han var også glad for å se supportere tilbake på Anfield søndag kveld.

– Det var så klart fantastisk. Det har vært så lenge uten dem, så det føltes nesten rart å se dem igjen, men var en så flott følelse å ha dem tilbake på stadion, sier han.

– Støtten de gir oss er av en annen klasse, helt ærlig. Du så igjen i dag hvordan vi presterer når de er her, så det var et skikkelig pluss å ha dem tilbake i dag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]